Obávat se útoku blech ale můžete i vy. Že vám hned v hlavě naskočila proslulá hláška dědy Komárka z filmu Na samotě u lesa o blechách psích, které na člověka nejdou? Jste na omylu. Mohou se velmi snadno přestěhovat právě k vám a terorizovat vás. 

Blecha si nevybírá, z pejska se klidně přestěhuje k vám. Její kousance jsou velmi nepříjemné
Autor: www.shutterstock.com a Merial
A jak poznáte, že vás kousla právě blecha? Jednoduše: Dělá si většinou cestičky, kde vás pokouše. To znamená, že se ráno vzbudíte a máte třeba pět štípanců vedle sebe.

Jak se bránit proti parazitům?

Že váš mazlíček dělá psí kusy? Možná za to mohou nevítaní parazité...
Autor: Arpalit
Při ojedinělém výskytu blech používejte proti parazitům šampon se speciální složkou, který šetrně myje srst a zároveň se postará o vyhubení vnějších parazitů. Jakmile je srst bez výskytu nevítaných hostů, zařaďte do ošetřující péče přípravky, které preventivně zabraňují dalšímu výskytu parazitů.
Po umytí zlepšete kondici srsti svého psa použitím kondicionéru. Ideální přípravky obsahují pěstící složky jako například výtažek z listu čajovníku nebo s bambusovým extraktem. Srst vašeho psa bude lesklá, jemná a bohatá.

Co dělat, když pejska koušou blechy pořád

Používejte raději mechanické rozprašovače, pejska stresují méně
Autor: Arpalit
Při stálém výskytu parazitů u psa nebo zamoření pelíšku používejte antiparazitární sprej. Ideální je ten s mechanickým rozprašovačem, který není pro psy tolik stresující. Přípravek hubící parazity jako jsou blechy, klíšťata, vši, všenky nebo roztoči, můžete zakoupit také v podobě pěny.
Ošetření provádějte po celém povrchu těla s výjimkou obličejové části. K jejímu ošetření přípravky nastříkejte na ruku v rukavici a opatrně vetřete do srsti, aby nedošlo k zasažení očí, nozder a tlamy. Pokud jsou zvíře nebo pelíšek více zamořeni ektoparazity, je nutné ošetření opakovat jednou týdně až do jejich vyhubení.

Obojek mazlíčka chrání až půl roku

Obojek s antiparazitárními účinky ochrání vašeho pejska až na 7 měsíců
Autor: Arpalit
Pokud chcete chránit svého psa trvale na půl roku, pořiďte mu antiparazitární obojek. Obojek působí na dospělce i vývojová stadia blech, má repelentní účinek na klíšťata. Účinné látky se postupně uvolňují z obojku do srsti a kůže zvířete.

Účinek nastupuje během několika dní po nasazení obojku zvířeti na krk, po týdnu vymizí obvykle 80 % parazitů. Po třech týdnech nošení obojku bývá obvyklý výskyt parazitů nulový. S kvalitním obojkem můžete psa i koupat, zvlhnutí ani namočení nezkracuje dobu jeho účinku.

Fotogalerie
5 fotografií