Z tisíců psů a pejsků, kteří v naší soutěži bojují o vítězství, něktěří ohromí na první pohled. Jsou to totiž doslova obři!

Patří mezi ně například Dasty - impozantní kavkazský pastevecký pes, kterého jeho majitel František v žertu označuje za "jejich mazlíčka". Stejný respekt budí i Besinka. To je pro změnu černobílá fenka landseera a majitelka Veronika jí přezdívá Maxipes Fík. V kohoutku měří 78 cm a její váha je 60 kg. Dasty i Besinka shodou okolností pocházejí z Jihomoravského kraje.

Do třetice můžeme z obrů jmenovat třeba Katy, fenku Bernského salašnického psa. Ta je podle páníčka Jakuba velmi přítulná a hodná a velmi dobře se učí novým povelům, miluje také procházky. Ve svých devíti měsících váží úctyhodných 46 kilo a v kohoutku měří 75 cm.

Leonberger Bůč pochází od Českého Krumlova. Podle své paničky Kateřiny doslova zbožňuje tamější krajinu a také svou zvířecí smečku. Možná největším psem celé soutěže je ovšem anglický mastif Fido! Ten prý váží neuvěřitelných 110 kilogramů a v kouhoutku měří 90 centimetrů. Na svém kontě má úspěchy v několika prestižních soutěžích. Jeho majitel Roman pak oceňuje především Fidovu přátelskou povahu.

Besinka - fenka Landsetera, výška 78 cm, váha 60 kg
Autor: archiv
Fotky všech jmenovaných pejsků si můžete prohlédnout v naší galerii! 

Nej Pes 2013 běží na plné obrátky a registrace je stále ještě otevřená! Proto neváhejte a navštivte stránky www.nejpes.cz, kde se dozvíte vše důležité. A nezapomeňte - ceny jsou letos opravdu rekordní!

Fotogalerie
4 fotografie