Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

5 snadných způsobů, jak vyčistit nepořádek po čtyřnohých mazlíčcích

/
  • Kočičí toaleta nemusí být všem na očích, v bytě ji můžete šikovně schovat.
    Kočičí toaleta nemusí být všem na očích, v bytě ji můžete šikovně schovat. (Shutterstock.com)
    27. července 2015 ● 06:00

    Češi jsou v počtu chovaných chlupatých kamarádů na počet obyvatel v Evropě na samé špičce. Ve čtyřech a půl milionu domácností žijí podle odhadů téměř dva miliony psů a milion koček. Jednoho nebo více domácích mazlíčků tak chová podle statistik polovina českých domácností. Není ale nutné, aby každá návštěva, která k vám zavítá, hned za dveřmi jejich přítomnost "ucítila".

  • 1.

    Zbavte sedačku zápachu

    Nezáleží na tom, zda má váš pes či kočka od vás oficiální povolení pobývat na křesle či gauči nebo si jen myslí, že na to má právo. Výsledkem je, že vaše sedací souprava může být brzy zdrojem nepříjemného zápachu. Pokud tomu chcete předejít, jednou za čas ji posypejte jedlou sodou, tu nechte 15 až 30 minut působit a pak ji důkladně vysajte. Jedlá soda dokonale absorbuje všechny nežádoucí pachy.
    ...
    Autor: Shutterstock.com
  • 2.

    Vypořádejte se se skvrnami od moči

    Jste přesvědčeni o tom, že je váš zvířecí mazlíček naučený čistotě. Přesto se i jemu čas od času může stát malá "nehoda". Jak se pak takové skvrny na koberci nejlépe zbavit? Smíchejte šálek teplé vody s pár kapkami prostředku na nádobí a hadříkem namočeným do roztoku inkriminované místo důkladně vytřete. Pak smíchejte 1 polévkovou lžíci octa s šálkem čisté vody a skvrnu dočistěte. Skvrny na dlaždicích se zbavíte ještě snadněji. Vydrhněte ji pastou připravenou z jedlé sody a trochy vody. Pak normálně vytřete.
    ...
    Autor: Shutterstock.com
  • 3.

    Odstraňte všechny chlupy

    Máte doma klasické gumové rukavice na mytí nádobí ve dřezu nebo jiný úklid? Tak to máte vyhráno. Jsou geniálně jednoduchým řešením, jak pochytat chlupy. Prostě si je navléknete na ruce, trochu navlhčíte a setřete. Když nemáte rukavice a rychle potřebujete sebrat chlupy třeba na dlažbě kolem misky, kde je vlhko, zvládnete to navlhčenou dlaní nebo kouskem papírové utěrky. Velmi dobrým pomocníkem jsou také nejrůznější válečky. Ať jsou to lepicí gumové, které pak stačí jen opláchnout, nebo lepenkové. Koupíte je za pár korun a máte metry a metry lepenky. A když není po ruce váleček, poslouží jako první pomoc kancelářská lepicí páska. Funguje stejně jako váleček, jen se s ní hůř pracuje.
    ...
    Autor: Shutterstock.com
  • 4.

    Osvěžte psa mezi koupelemi

    Psi obvykle koupání příliš nemilují, až na některé výjimky. Trápit proto svého čtyřnohého mazlíka každodenní sprchou by nebylo příliš vhodné. Přesto můžete jeho srst "osvěžit", a zbavit ho tak nepříjemného odéru. Postříkejte ho směsí jednoho dílu jablečného octa a jednoho dílu vody. Vyhněte se ale očím! Po uschnutí můžete ještě srst posypat jedlou sodou a následně ji důkladně vykartáčovat.
    Kočky jsou čistotné, o svůj kožíšek pečují i většinu dne. Koupejte ji jenom v případě, že je opravdu hodně špinavá
    Autor: profimedia.cz
  • 5.

    Vyčistěte stopy od bahna

    Nezáleží na tom, zda venku svítí sluníčko nebo lije jako z konve. Váš čtyřnohý kamarád se vyvenčit potřebuje a z rozmarů počasí si příliš těžkou hlavu nedělá. A když pak po návratu domů vtrhne do obýváku a koberec ozdobí novým dekorem v podobě bahnitých otisků tlapek, vy jeho nadšení rozhodně nesdílíte. Odolejte ale pokušení snažit se čerstvé bahno co nejrychleji odstranit. Počkejte, až dobře zaschne, a pak ho vyluxujte. Půjde to mnohem snadněji. Zbytek pak vytřete houbičkou namočenou v čisté vlažné vodě.
    Eduard
    Autor: nejpes.cz

Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy