Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Psí hovínka! Víme, jak je bezpečně a rychle sebrat!

/
  • Buďte zodpovědným majitelem a výkaly po svém mazlíčkovi vždy uklízejte.
    Buďte zodpovědným majitelem a výkaly po svém mazlíčkovi vždy uklízejte. (Profimedia.cz)
    12. října 2015 ● 09:24

    Určitě už se vám taky stalo, že jste na ulici šlápli do psího hovínka. Z vlastní zkušenosti potvrzuji, že to není nic příjemného. Na některých místech mám pocit, že musím absolvovat doslova slalom mezi výkaly. Stačí jen chvilka nepozornosti a ...  Stačilo by přitom, kdyby si každý majitel "suvenýry" po svém pejskovi sebral. Není to nic složitého. Pokud ještě nevíte, jak přesně na to, máme pro vás pár tipů.

  • 1.

    Noste v kapse mikrotenový sáček

    Barevné hygienické mikrotenové sáčky na psí exkrementy s potiskem, 150 Kč / 210 kusů
    Autor: grshop.cz
    Tou nejjednodušší a nejlevnější variantou, která se mi, když jsem ještě měla pejska, osvědčila nejvíc, jsou "obyčejné" mikrotenové sáčky. Nemusíte na to používat pytlíky nové, stačí jen, když nebudete vyhazovat ty od pečiva a zeleniny, kterých si s každým nákupem přinesete domů hned několik. Vždy před venčením si pak nezapomeňte jeden nebo radši rovnou dva strčit do kapsy.

     

    Pokud se ale nechcete dočkat nepříjemného překvapení, zkontrolujte si předem, jestli v nich někde není díra. Když pak váš psí mazlíček vykoná potřebu, navlékněte si sáček na ruku, exkrement přes něj chyťte, sáček přetáhněte dolů, uzavřete a vyhoďte do nejbližšího odpadkového koše. Když budete mít náhodou sáčků přeci jen nedostatek, můžete si v pet shopu koupit roličku sáčků určených přímo na psí výkaly.

     

    A protestovat proti této variantě nemohou ani ekologicky smýšlející chovatelé. K dostání jsou totiž sáčky vyrobené z kukuřičného škrobu, které jsou přirozeně biologicky rozložitelné, takže nijak nezatíží životní prostředí. Za 90 až 150 dnů se působením vnějších vlivů rozpadnou.

  • 2.

    Pořiďte si speciální sběrač

    Praktický kapesní sběrač exkrementů stojí jen 100 korun.
    Autor: www.mujmazlik.cz

    Pokud se přeci jen nechcete z nějakého důvodu exkrementů dotýkat ani přes mikroten, i pro vás existuje snadné řešení. V pet shopech nebo na internetu si můžete pořídit praktický a lehký kapesní sběrač pro sběr běžně velkých hovínek od malého nebo středně velkého psa. Vejde se do každé kapsy.

     

    Sběrač před použitím vložíte do mikrotenového sáčku a stiskem držátek nahoře rozevřete jeho kleště. Dno sáčku zastrčíte dovnitř mezi rozevřené kleště a sběrač přiložíte na ležící exkrement. Uvolněním držátek se kleště sevřou a vy tak exkrement seberete. Pak už jen sáček přetáhnete přes sběrač dolů a exkrement máte uzavřený v sáčku.

  • 3.

    Dlouhá rukojeť a nemusíte se ani ohýbat

    2448853:gallery:true:true

    Takovýto typ sběrače ocení zejména starší lidé se zdravotními problémy. Díky dlouhé rukojeti a praktickému automatickému systému se totiž nebudou muset při sběru exkrementů ohýbat. Navíc je opravdu lehký, takže není problém vzít si ho při venčení s sebou. Skvěle funguje na písku, na trávě i na chodníku.

     

    Jeho další výhodou je to, že s ním můžete pracovat čistě a zcela hygienicky. Je totiž možné použít ho se sáčkem bez nutnosti následujícího čištění. A vystačíte si s obyčejnými sáčky pořízenými v supermarketu nebo s již použitými sáčky, kterých je v každé domácnosti vždy dostatek. 

  • 4.

    Využívejte služeb města

    Video
    Video se připravuje ...

    Sáčky opatřené lopatkou jsou výrobkem české firmy, která si tento systém nechala patentovat. Manipulace s nimi je poměrně jednoduchá. Blanka Kubíčková

    Pokud bydlíte ve městě, určitě už jste si všimli odpadkových košů, které nad sebou mají držák s papírovými sáčky, které jsou na sběr psích exkrementů přímo určené. Jestli však ve vašem okolí nejsou, zažádejte o ně na příslušné městské části.

     

    Sáčky opatřené lopatkou jsou výrobkem české firmy, která si tento systém nechala patentovat, a část své produkce dokonce vyváží do zahraničí. Manipulace s nimi je poměrně jednoduchá. Lopatkou z kartonového papíru naberete výkal a vložíte ho do papírového sáčku. Používáním těchto sáčků zároveň podporujete zdravotně postižené spoluobčany, kteří v chráněných dílnách tyto výrobky kompletují.

     

    Jedinou jejich nevýhodou je to, že je na jejich použití potřeba mít obě ruce volné, což je s neposedným psem na vodítku obvykle problém.

Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy