První vjem udělá skutečně hodně. A to jak v tom dobrém slova smyslu, tak v tom špatném. Ovšem celkový dojem můžete ještě více umocnit, pokud k tomu přidáte příběh. A i o tom je soutěž nejPes. V soutěži se můžete pochlubit tím, jak krásného čtyřnohého mazlíčka máte, a také sdělit například to, jaký strastiplný osud jej potkal. 

Vítězka soutěže nejPes 2015 převzala odměnu 30 000 korun v Českých Budějovicích.
Autor: Vlaďka Hradská

Loňská vítězka, boxerka Evulka, to třeba na začátku své životní cesty neměla nejjednodušší. Pochází totiž z množírny ze Slovenska, odkud ji zachránila její majitelka Eva Kaufmanová. Protože má žena k této rase blízko – i díky své fenečce – rozhodla se celou výhru věnovat nadaci Pomoc boxerům. 

Vzájemná výpomoc

Patnáctiletá fenka Bridgette se svojí paničkou Stanislavou.
Autor: archiv soutěže
S dojemnými příběhy se ale setkáváme i v letošním ročníku. Takový je třeba příběh labradorky Brigitte. Hyperaktivní štěně se narodilo v Americe v chudinské čtvrti, a tak se rychle dostalo do útulku. Tam v něm ale objevili velký potenciál, a tak fenka podstoupila výcvik na asistenčního psa. Dostala se tak k Češce, která tou dobou v Americe žila a prodělala těžkou nehodu. Když nad ženou všichni zlomili hůl, Brigitte s ní stále zůstávala. 

V roce 2006 se vrátily společně do České republiky, kde žijí. Jenže protože má nyní fenečka problémy s nohama, je připoutána na asistenční vozík, a tak je nyní právě její majitelka její velkou oporou. 

Nej pes 2016
Autor: archiv soutěže

Přihlásit se může každý!

Nezáleží na tom, jaký osud se váže k vašemu pejskovi – pokud jej chcete ukázat světu, pak ho určitě přihlaste do soutěže nejPes! Kromě toho, že se pes bude honosit tímto titulem, můžete vyhrát ceny za více než padesát tisíc korun. První získá třicet tisíc korun, druhý patnáct tisíc korun a třetí pět tisíc korun. Kromě toho získají také balíček s krmivem v hodnotě dva tisíce korun. Ten ostatně získají i všichni výherci krajských kol. 

Tak co, tlapku na to, že se přihlásíte

Partnerem soutěže je Profizoo.