Štěně chrta nalezli, když mu bylo pouhých pár měsíců. Veterinář, který ho ošetřoval, podotkl, že snad nikdy neviděl tak zubožené a vyhublé zvíře, jako byl on.

Naštěstí ale zubožený pejsek padl od oka tiskové mluvčí Rachel, která v něm okamžitě uviděla skvělého parťáka pro westíka, kterého už měla doma. Se svým snoubencem Chrisem se proto rozhodla, že Williama, jak štěně pojmenovali, jednoduše zachrání.

Cesta to rozhodně nebyla jednoduchá. Nikdo nevěděl, co měl William za sebou, a tak k jeho opatrování museli přistupovat opatrně. Ale malý chrt se začal postupně zlepšovat a vypadal den ode dne lépe a lépe.

Na velký den nesměl chybět! 

A tak snoubencům přišlo vlastně naprosto samozřejmé, aby byl William součástí jejich svatby, stejně jako westík Harry. Jak vrcholily přípravy na svatbu, pomalu se zlepšoval i Williamův stav. Ve svatební den pak byl plný síly a energie, aby doprovodil své páníčky k oltáři. Po celou dobu šel hrdě s hlavou vztyčenou a nikoho by rozhodně ani nenapadlo, že ještě před pár měsíci utekl vlastně hrobníkovi z lopaty. 

"Byli jsme na něj během obřadu velmi pyšní. Za to, jak dlouhou cestu k uzdravení došel," říká jeho majitelka Rachel. Dodává, že každý den s ním je radostí, William je rozesmívá a vrací jim to, že ho zachránili.

Nezáleží na tom, jak jste ke svému pejskovi přišli vy, ale pokud máte také dojemný či silný příběh, svěřte se s ním a přihlaste se do soutěže nej Pes, která je v plném proudu! Vyhrát můžete 30 000 korun, navíc ve hře jsou ceny za 80 000 korun. Stačí se jen přihlásit na stránkách www.nejpes.cz.

Fotogalerie
12 fotografií