Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Jak odnaučit psa loudit: Je to snadnější, než si myslíte

/
  • 6. června 2017 ● 06:00

    Běžným nešvarem psů je loudění během vaření nebo společného stolování. Tenhle zlozvyk se projevuje častým kňučením, neposlušností a obtěžováním ostatních lidí – třeba i v restauraci, kde psi často dokážou úpěnlivým pohledem hypnotizovat ostatní. Stačí přitom trpělivost a pár rad, které musíte dodržovat, a váš čtyřnohý miláček se žebrání zbaví.

  • 1.

    Nedávejte mu nic od stolu

    Autor: iStock

    Základ je pejskovi od stolu nebo při vaření nic nedávat. Nesmí si zvyknout, že pokud bude loudit, něco dostane. Naopak mu do misky podávejte stravu v pravidelnou dobu. „Dobré je dávat psům granule nebo konzervy a nevařit jim,lidské jídlo‘. Pes se tak naučí, že má své a vy také svoje,“ říká odborník na psí výživu Martin Pučálka.

  • 2.

    Vyhněte se očnímu kontaktu

    Autor: iStock

    Když pes začne loudit, vůbec si ho nevšímejte a vždy, když jíte, ho pošlete na jeho místo. Také na něj nemluvte laskavým tónem – bude si myslet, že když smutně kouká, je to v pořádku, a bude v tom pokračovat. Psovi stačí tímhle způsobem „přilepšit“ jen dvakrát či třikrát, a už si zvykne loudit. Také s ním během jídla nenavazujte oční kontakt. Právě ten je pro psa často spouštěčem žebrání u jídla.

  • 3.

    Buďte alfa samec

    Autor: iStock

    Zvolit můžete i na první pohled tvrdou metodu. Když pes začne loudit, zavřete ho, než dojíte, někam, kde nemá žádné své hračky. Tato „izolace“ ho naučí, že loudění nepřináší nic dobrého. Také mu dávejte jeho potravu až ve chvíli, kdy dojíte vy sami. Naučíte ho tím, kdo je pánem.

  • 4.

    Zakažte to i ostatním

    Autor: iStock

    Zakažte členům rodiny nebo například cizím lidem, kteří často nějaký ten mls psovi od jídla hodí, aby mu přilepšovali. Pes má své krmivo a neměl by vůbec konzumovat to lidské. Odnaučit psa loudit může trvat i měsíc, ale pokud vydržíte a opravdu mu ani jednou nic nedáte, žebrat se odnaučí.

Přidat názor
Počet komentářů: 6

merlina29: Cpěte se granulema vy!!!Jelimane!Že loudi nikomu nevadí.A rádi mu dáme.A jestli nemate rád psy odstehujte se na Mars,tam si můžete radit...Ho.v.ne

(08. 06. 2017 16:22)

illyria: "Pes má své krmivo a neměl by vůbec konzumovat to lidské. " Hmmm +- 5000 let mohl a najednou nemůže... To sou věci... Svého psa jsem krmila skoro stejně jako sebe a bez obtíží se dožil 18cti let...

(06. 06. 2017 18:33)

abaron: tak si to vychutná keď budete stolovať nepotrebuje zvyšky, ale skočí si rovno na prestretý stôl

(06. 06. 2017 15:46)

bibijana: Nejlepší je před psem nežrat. Když se budete dívat na někoho, kdo bužíruje, tak vám taky potečou sliny a dostanete obrovskou chuť na jídlo. Když jíte, dejte psa do jiné místnosti,nebo ho pusťte na zahradu a zbytečně ho netrapte.I vy budete mít na jídlo klid.  

(06. 06. 2017 10:10)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy