Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Užila si maturitní ples díky svému psovi! Před čím ji dokáže chránit?

5. února 2018 | 06:00

Claire a její pejsek Percie byli vždy pro mnoho lidí velmi inspirativní. Percie byl totiž vychován tak, že pokud jeho panička začne trpět panickým záchvatem, musí jí pomoci. Percie navíc umí vypozorovat, kdy se tento záchvat blíží, a tak mu také předejít. Díky tomu může žít Claire normálním životem. 

Necítím se kvůli své nemoci ani potřebě mít asistenčního psa jako chudinka, naopak jsem mnohem silnější!“ To jsou slova Claire, která trpí záchvaty paniky. Proto má asistenčního psa, který jí při těchto stavech pomáhá. Když měla studentka Claire maturitní ples, bylo hned jasné, že její pejsek tam chybět nebude.

„Podstatou mojí nemoci jsou úzkosti a panické záchvaty. Percie dokáže vypozorovat výši mých hormonů v těle a dát mi vědět, že se tento záchvat blíží," popisuje nemocná dívka.

Když měla Claire maturitní ples, vzala Percieho s sebou, aby vše udržel pod kontrolou. To se taky stalo, Percie byl s Claire celou dobu, a to i během tance, a ona si tak svůj slavnostní večer mohla užít jako jakákoliv jiná středoškolačka. 

Pokud i vy máte doma takového hrdinu, přihlaste ho do naší nové soutěže Mazlíček Česka! Navštivte naše stránky a soutěžte o krmivo na celý rok zdarma! Svého mazlíčka přihlašujte ZDE >>>

Podívejte se na fotogalerii, kde je zachycen celý společný život Claire a Percieho:

Podívejte se také na video, jak spolu Claire a Percie trénují:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: instagram.com

Autor: red