Kočičí sourozence našel zaměstnanec firmy na likvidaci odpadů ve Štětí. Stačilo málo a tahle roztomilá kočičí miminka by byla mrtvá. Díky pohotovosti a rychlému jednání však dostala novou šanci na život. "Pán nás ihned kontaktoval a obě koťátka dovezl. Prckové byli opravdu malincí," vypráví zaměstnankyně útulku Fousek paní Lenka Šiková. 

Přestože už koťátka koukala, stále potřebovala nakojit. Byly jim pouhé tři týdny. V této době měli v útulku Fousek kojící kočičku Aničku, která se sourozenců okamžitě ujala. Po čase ale ztratila mléko. Kojící tetu tak musely nahradit jiné kočičky. Obě koťátka však nesla změnu špatně. Dostala průjem a dalo velkou práci je zachránit podruhé, protože u malých koťátek dochází často vlivem průjmů k silné dehydrataci a úhynu. 

Obě koťátka to ale zvládla a nyní čekají na milující rodinu, která si je vezme do péče. "Pánovi, který je našel a zachránil, patří velký dík. Ne každý je ochoten pomoci plačícímu koťátku. Někteří lidé jsou zlí a kočky považují pomalu za škodnou, a tak se k nim také chovají. Naštěstí se ale najdou také lidé, kteří mají srdce na pravém místě a dokážou pomoci," dodává paní Šiková. 

Jsme si vědomi, že Vavřínek a Vavruška nejsou jedinými kočkami, které nemají stálý domov. Proto jsme se rozhodli prostřednictvím soutěže Kočka Česka 2017 kočičkám z útulků a útulkům samotným pomoci. A nejsme v tom sami! I vy, naši soutěžící a čtenáři, můžete nabídnout pomocnou ruku. 

Oslovili jsme několik útulků a nabídli jim prostor na stránkách naší soutěže. V samostatné sekci Z ÚTULKU se nachází výhradně kočičky, které neměly to štěstí a ještě nenašly svého pána. Takové kočky poznáte podle ikony domečku na snímku. U každé fotografie je také uveden kontakt, který můžete využít, a útulky tak můžete sami oslovit. Věříme, že společně můžeme útulkům pomoci a v ideálním případě se do některého z útulků třeba vydáte a poskytnete jednomu chlupatému klubíčku teplo domova. 

Svou kočičku můžete přihlásit zde. V případě jakýchkoliv dotazů se na nás obraťte na adrese soutez@cncenter.cz