Chov koček je v poslední době stále oblíbenější. Oproti chovu psů má mnoho výhod, ale i kočky mají své minusy. Jednou z věcí, kterou dokážou své majitele dohnat k šílenství, je jejich nevyzpytatelné chování. Ne nadarmo majitelé koček často vtipkují na toto téma. Jak poznáte, že zrovna vy bydlíte u své kočky?

1. Čas krmení přichází v pravidelných intervalech a je doprovázen akustickým podkresem v podobě mňoukání, které postupně nabývá na intenzitě, dokud vám zkrátka nerupnou nervy.

2. Místo gauče máte škrabadlo přesně do výšky, kam kočička pohodlně dosáhne.

3. Topení, poličky na knihy i sušák na prádlo se proměnily v pohodlné odpočívadlo.

4. Váš nový notebook slouží jako nejdražší kočičí pelíšek na světě.

5. Může se stát, že se probudíte s 8kilovým kocourem na hrudi nebo že vám kočka během noci zaútočí na nohy vyčuhující zpod deky. Důležité je během dne kočku dostatečně unavit.

Kočka místo doktora

Málokdo ví, že kočky jsou velice citlivé a vnímají veškeré dění v rodině. Například když je jejich milovaný páníček nemocný, lehají si co nejblíže k němu, aby mu ulevily od nepříjemných pocitů. O kočkách je také známo, že vyhledávají patogenní zóny. Na těchto rušivých místech pak rády odpočívají. Říká se, že kočky mají i léčitelské schopnosti. Kočky prý bezpečně poznají, co bolí jejich páníčka a na toto místo si pak lehají, zahřívají ho a masírují jemným přešlapováním. A jak se kočkám za tyto „služby“ odměnit?

Plná miska

Pokud kočka nežere vámi vybrané krmivo, není to tím, že by byla rozmazlená. Mohou za to její chuťové receptory, které jsou na rozdíl od psů úplně jiné. Kočky mají často problémy s trávením sacharidů a velice jim prospívá maso, ze kterého mohou čerpat živočišné tuky a bílkoviny.

Pokud si kočku chcete získat, přes plnou misku to půjde nejlépe. V e-shopu www.profizoo.cz si můžete vybrat z několika léty prověřených krmiv značek Hill´s, Purina, Pro Plan, Royal Canin, Fitmin a dalších. Nezapomínejte, že vhodně vybrané granule dodají vašemu mazlíčkovi vše potřebné nejen pro každodenní lumpačení, ale také všechny důležité živiny pro lesklou srst, zdravé zažívání a silné zuby.

Proč Profizoo?

Internetový obchod Profizoo se může chlubit několika vítězstvími v exkluzivní soutěži ShopRoku. V kategoriích Chovatelství a Hobby získávají od svých zákazníků jen pozitivní ohlasy. Nejen profesionální přístup, ale také široká nabídka produktů pro domácí mazlíčky, dělá z e-shopu www.profizoo.cz jeden z nejlepších a nejoblíbenějších obchodů pro chovatele.

Fotogalerie
8 fotografií