Zuzana má svoji věšteckou školu a Roman pracuje jako psychoterapeut v doléčovacím centru závislostí. Žijí v malebné vesničce na Brněnsku s nezvladatelnou psí smečkou. Zakladatelkou smečky je nejstarší fenka Morgana, která si vždy vynutí respekt a způsobuje téměř veškeré konflikty. Jít na procházku se čtyřmi nezvládnutými psy je hororový zážitek.

Se psy si psí psycholog Ruda určitě poradí. Když ovšem po příjezdu do Brlohu vidí čtyři „neřízené střely“, je jasné, že to úplně jednoduché nebude. Navíc se ve smečce psi navzájem ovlivňují jak v dobrém, tak zejména v těch špatných návycích. Proto plnění Rudových úkolů nebude vůbec jednoduché a Zuzku s Romanem čeká opravdová dřina.

Kocour Ferda, nazývaný Otesánek, je také extra případ. Paní majitelka ho zdědila. Má ho velmi ráda, ale je s ním rovněž řada problémů. Ráno ji budí ve čtyři hodiny, protože má hlad. Tloustne jí před očima. Občas ji nehezky napadne a pokouše. Klára se obává nějakého zdravotního problému, takže v první řadě je nutné zajít k veterináři. Ostatní těžkosti souvisejí s nadváhou. Ferda musí zhubnout. Může pomoci dobrý výživář, který nastaví správné krmné dávky, ovšem hlavně se Ferda musí hýbat a hrát si.

Mentoři problém vždy vysvětlí a názorně předvedou, jak zjednat nápravu. Následně se rodina měsíc učí nově se chovat ke svým miláčkům a snaží se využívat veškerá získaná doporučení. Po měsíci Rudolf a Klára rodinu opět navštíví, aby zjistili, zda došlo k nějakému posunu.

PREMIÉRA: zítra v 17.55 na ČT1