Čím se řídit?

Koupelna je pro většinu z nás synonymem pro každodenní odpočinek a oázou klidu. Proto byste se měli zaměřit zejména na její funkčnost a komfortnost. Obecně se doporučuje vybírat materiál snadný na údržbu, který nepodléhá aktuálním módním trendům, ale působí nadčasově.

Hledáte ideální barvy? Volte ty světlé!

Jelikož ve většině koupelen chybí denní světlo, je vhodné design směřovat do světlých barev. Ale toto pravidlo neplatí pro výběr podlah. Na světlé nebo bílé podlaze je viditelné v podstatě každé smítko, každý vlas. Jestliže si světlou podlahu nechcete nechat vymluvit, je dobré si pořádně promyslet barvu spár, které budou dlaždice spojovat. Bílé spoje mohou rychle a hlavně nerovnoměrně zašednout a k jejich efektnímu čištění potřebujete parní čističe, které mohou stát i několik tisíc. Volte tedy barvy jako je béžové či šedá, které slibují větší barevnou stálost.

Autor: profimedia.cz

Prostor hraje prim

Při zařizování koupelny je nutné si uvědomit její rozlohu. I z malé panelákové koupelny se dá vytvořit relaxační místo, odkud nebudete chtít odejít. Nesnažte se do prostoru vměstnat co nejvíce zařízení, například pračku můžete umístit i do kuchyně. Pokud jste majiteli velkých prostor a rádi byste ze své koupelny udělali luxusní záležitost, volte volně stojící vany s hydromasážními systémy. Menším prostorám zase sluší sprchové kouty disponující masážními proudy a odpočinkovou stoličkou.

Chcete ušetřit čas při uklízení? Volte vhodné sanitární vybavení!

Špatně vybrané materiály mohou napáchat hodně škody. Poohlédněte se po materiálech, které jsou vysoce odolné vlhkému prostředí a neuškodí jim ani pravidelná údržba čisticími prostředky. Umyvadlo a baterii je dobré zakoupit u stejného prodejce a to z důvodu kompatibility zařízení. Při výběru nepodléhejte módním tvarům sanitární keramiky a dbejte spíše na jejich praktičnost. Ideální jsou takové tvary, ve kterých se nebude držet špína a prach a jejich okolí bude snadno vyčistitelné. Chcete-li mít vybavení perfektně sladěné, zvolte do jedné místnosti výrobky ze stejné série.

Autor: profimedia.cz

Pár slov na závěr…

Nová koupelna vám může bezproblémově fungovat i několik desítek let, proto je vhodné ji zařídit jednoduše a především funkčně. Nezapomeňte, že barevně jednoduchý vzhled koupelny lze nespočetněkrát měnit různými doplňky, jako jsou například ručníky a další drobnosti, jejichž pořizovací cena není na rozdíl od rekonstrukce, vůbec nákladná.

A jaké máte zkušenosti s rekonstrukcí koupelny vy? Znáte nějaké praktické „vychytávky“, které byste mohli doporučit ostatním? Podělte o své názory zde v diskuzi!