HRÁBĚ A VYSAVAČ

Úklid spadaného listí je typickou podzimní prací. Potřebujete k němu především hrábě. Nejvhodnější jsou lehké hrábě s doširoka rozevřenými prsty, které mohou být vyrobené z plastu nebo kovu. Plastové provedení nabízí snadnou manipulaci a odolnost proti zlomení. Plastové hrábě for_q navíc mají široký záběr (55 cm), díky němuž vám půjde hrabání listí lépe od ruky. Na souběžný úklid trávníku po provzdušňování jsou vhodnější hrábě kovové.

S listím pomůže i zahradní fukar – vysavač. Díky proudu vzduchu listí buď „vyfouká“ i z hůře dostupných míst, jeho chod lze ale také obrátit a listí naopak vysát do vaku. Sofistikované přístroje umějí odpad před vstupem do vaku nadrtit. Snadno jej pak využijete na kompostu.

DRTIČE A ŠTĚPKOVAČE

Co si počít s odpadem po přípravě dříví na zimu, s pořezanými větvemi stromů? K tomu slouží drtiče a štěpkovače. V drtiči odpad zmenší objem a získanou drť můžete využít na zahradě při mulčování nebo v krbu. Štěpkovače se postarají o větve, které rozsekají na malé štěpky. I ty lze využít jako mulčovací materiál a po proschnutí i jako palivo. O tom, jak vybrat drtič nebo štěpkovač, se poraďte, s volbou ochotně pomohou odborníci v projektových marketech Hornbach, kteří poradí i s výběrem kompostéru, pokud nemáte zahradní či biologický odpad z domácnosti kde skladovat.

LOPATA A KOŠTĚ NESTAČÍ

Je tu ještě okolí domu. Koště a lopata je základ, s nimi však nezvládnete všechno. Uplatní se tlakové myčky neboli vysokotlaké čističe, které pomocí silně tryskajícího paprsku vody umyjí nejen auto či fasádu domu, ale také střešní okapy, zahradní nábytek před uskladněním, nářadí, kolo… Uplatní se také příslušenství, např. rotační kartáč nebo zahnutá koncovka, díky níž se dostanete i do těžko přístupných míst. Potřebujete-li smýt i mastnotu, hodí se myčka se zabudovaným zařízením na automatické přisávání čistícího přípravku. Tlakovou myčku pořídíte v Hornbachu již v cenách od 1990 Kč.

Při podzimním úklidu možná užijete i skvělé vychytávky, jakými je třeba čistič okapů, který nasadíte na násadu a snadno s ním projedete žlábek okapu, nebo škrabku na spáry, s níž jednoduše vyčistíte meziprostory třeba u zámkové dlažby. I tyto pomocníky zakoupíte v Hornbachu či v e-shopu na www.hornbach.cz.

Fotogalerie
4 fotografie