ODOLNOST A ŽIVOTNOST

Obrovská úspora energie je zásadní výhodou LED světelných zdrojů (zkratka LED pochází z anglického „Light Emitting diode“ – dioda vyzařující světlo). Pokud do „ledky“ investujete, náklady na její pořízení se vám vrátí v řádech měsíců. Další výhodou je dlouhá životnost. U světelných zdrojů se počítá na provozní hodiny, u LED to může být dokonce až 70 tisíc provozních hodin! Tyto zdroje mají dále nízkou provozní teplotu – nespálíte se o ně. LED světlo nekmitá a neprodukuje UV záření, zdroje neobsahují škodlivé látky a jsou recyklovatelné. Nevadí jim časté zapínaní a vypínání a příjemný je také okamžitý náběh a 100% svítivost ihned po zapnutí. Kromě toho jsou i vysoce mechanicky odolné. Ideální poměr mezi cenou a výkonem nabízí například žárovky FLAIR.

LED žárovka FLAIR
Autor: Hornbach

STMÍVÁNÍ I RŮZNÉ BARVY

Dalším důvodem, proč jsou LED zdroje tak oblíbené, je fakt, že nabízejí širokou škálu tvarů i závitů. Zdroj může vydávat i různou intenzitu světla a navíc v různých barvách. Praktická funkce, kterou je zajistit dobrou viditelnost, samozřejmě zůstává, LEDky vám posvítí do útrob šatní skříně, ale také zajistí příjemné orientační světlo na setmělém schodišti. V projektových marketech Hornbach a na e-shopu zakoupíte nejrůznější typy LED zdrojů i osvětlení: od LED žárovek přes LED světelné podlahové lišty až po širokou nabídku LED pásků.

DO ZÁSUVKY I POD STROP

Právě LED pásky jsou dnes silným trendem. Nacházejí uplatnění v každé místnosti interiéru. Zjednodušeně jde o LED diody vsazené do samolepícího ohebného pásu. Ten je velice dobře ohebný, což umožňuje osvětlit i místa, kde by jiné zdroje světla neuspěly kvůli své velikosti. LED pásky lze lepit na kuchyňské linky, stěny, police, zrcadla, podlahy, dveře, schody… S využitím LED pásku, výběrem LED zdrojů i jednotlivých typů LED svítidel vám rádi pomohou odborníci z projektových marketů Hornbach.

Autor: Shutterstock

ZVLÁDNETE TO I VY

Instalaci LED pásku zvládne každý. A lze je do interiéru instalovat i dodatečně. Pro jeho použití nejsou žádná zásadní omezení, stačí přívod elektrického proudu v dosahu. Vybrat si můžete z různých barevných typů, z různých délek pásku nebo si nechat ustřihnout potřebný rozměr na míru. Intenzitu i barvy světla lze pak jednoduše ovládat na dálku s pomocí ovladače, anebo nastavit intervaly svícení podle konkrétních potřeb.

TAKÉ NA TERASU NEBO DO JEZÍRKA

S LED osvětlením můžete samozřejmě čarovat i v exteriéru. A to nejen na souši. V nabídce projektových marketů Hornbach najdete mimo jiné jezírkové osvětlení Heissner v podobě LED pásku, který mění barvu.