Hrabičky, motyčky, lopatky, drapky, nůžky na trávu, kypřiče, plečky. Některé z těch drobných pomocníků jste možná zdědili ještě po babičce. Pravda, nesednou asi úplně dobře do ruky, násady jsou opotřebované, železo už prorezavělo. Ale ještě slouží, tak proč kupovat nové? Protože s novou generací zahradního nářadí jde práce mnohem snadněji a rychleji.

Spousta nářadí, jedna násada

Zahradní lopatka, cena 204 Kč (Mountfield)
Autor: Gardena
Jedním ze zajímavých řešení je například unikátní Combisystem, který vyvinula německá Gardena. Na jedinou násadu můžete jednoduše „přicvaknout“ celé spektrum nářadí. Od hrabiček a hrábí přes motyčky až po kypřiče půdy. A pořídíte-li si i dlouhou násadu, počet nářadí jako by se zdvojnásobil.
Fotogalerie
7 fotografií

Aby vás nebolela záda

Němci jsou vůbec snaživí. Další firma Fiskars přišla na trh s teleskopickým rýčem. Vtip je v tom, že si můžete násadu nastavit na délku od 105 do 125 cm přesně podle své postavy. Nu a když předáte rýč dalšímu členu rodiny, upraví si ho zase podle své výšky.

Se zajímavým řešením přišli vývojáři firmy i u dalšího zahradního pomocníka - nůžek na trávu. Pokud se nechcete při práci ohýbat, pořiďte si dlouhé nůžky s převodníkem a trávu kolem záhonků a chodníčků postříháte pohodlně ve stoje. Tyhle nůžky (viz video) navíc můžete různě natáčet a naklánět.

Video
Video se připravuje ...

Nůžky na trávu Mountfield

VIDEO: MOUNTFIELD

Šestery hrábě v jedněch

Nastavitelné hrábě, cena 474 Kč (Mountfield)
Autor: Mountfield
Další vychytávkou jsou hrábě, u kterých si můžete sami měnit vzdálenost jejich prstů. Lehce si je sami nastavíte v šesti polohách podle toho, jestli budete shrabovat jemné, nebo naopak hrubší materiály. Měnit můžete také jejich šířku od 35 do 52 cm.

Něco pro lenochy

Elektrická motyčka, cena 3 023 Kč (Mountfiled)
Autor: Mountfield
Pokud se vám nechce záhonky okopávat ručně, i tady už existuje řešení v podobě elektrické motyčky. S její pomocí snadno a hlavně rychle prokypříte půdu, připravíte ji k setí i sázení a lehce s ní budete okopávat i záhony s rostoucí úrodou. Soustava speciálně tvarovaných ocelových nožů zajišťuje souběžně jak zpracovávání půdy do hloubky až 20cm, tak pohyb motyčky vpřed. Ten usnadňuje i přídavné kolečko. Záběr 28 cm je právě takový, abyste se s touhle motyčkou všude vešli.

Zdroj: Fiskars, Gardena, Mountfield

Stavíme si skalku

Stavíme si skalku

Skalky různých tvarů a velikostí jsou stále oblíbenější mezi majiteli malých i větších zahrad. Důvod je prostý: při správném založení a osázení vydrží…celý článek

Jak pěstovat FUCHSIE?

Jak pěstovat FUCHSIE?

Chtěli byste začít pěstovat fuchsie? Jak by ne, vždyť tyto keříky jsou po celou sezonu doslova obsypané krásnými květy. Nevíte, jak na to? Poradíme…celý článek