Není nad to, mít možnost se vykoupat přímo doma na zahradě. Nemusíte nikam cestovat, bojovat o místo  na pláži, máte záruku, že se budete koupat v nezávadné vodě. Svůj bazén ale můžete ještě více vylepšit a pořádně si ho užít!

1) Plavte proti proudu!

Málokdo má tak velký bazén, aby si v něm mohl opravdu pořádně zaplavat. Řešení je jednoduché – pořiďte si protiproud! Díky němu si bazén pořádně „protáhnete“! Budete plavat na místě a přitom tak dlouho, jak budete chtít nebo dokud vám budou stačit síly.

Co dělat, aby vás voda v bazénu nestudila? VYCHYTEJTE SLUNÍČKO!

Co dělat, aby vás voda v bazénu nestudila? VYCHYTEJTE SLUNÍČKO!

Pokud má být koupání v bazénu opravdu příjemné, neměla by nás voda studit. Jenže v našich klimatických podmínkách zase není tolik opravdu horkých dnů,…celý článek

Bazénová chemie: Domácí výroba je nebezpečná!

Bazénová chemie: Domácí výroba je nebezpečná!

Až přijdou vedra hrozí, že by se nám mohla voda v bazénu bez správné péče rychle zkazit. Jak tomu předejít a na co dávat pozor? Hlavně nespoléhat na…celý článek

U většiny těchto zařízení si můžete navíc regulovat sílu protiproudu podle svých potřeb. Jinou zvolíte pro děti, jinou pro rekreační plavání a naplno ho pustíte, když si chcete zasportovat. A co když jste protiproud nezabudovali do bazénu při jeho stavbě? Nevadí, i na to výrobci pamatovali v podobě závěsných zařízení, které nainstalujete během pár minut.

Bazénový chrlič vody. Cena od 18 990 Kč (Mountfield).
Autor: Mountfield
2) Dopřejte si masáž chrličem

Chrlič vody patří k atraktivním bazénovým doplňkům. Tryskající vodopád oživí hladinu a děti se pod ním určitě vyřádí! Navíc se můžete přímo v bazénu osprchovat nebo si dopřát příjemnou masáž.

 

3) Vodou ke sprchování vám ohřeje sluníčko

Solární sprcha vám vodu ohřeje zadarmo. Cena od 4 940 Kč (mountfield)
Autor: Mountfield
Nechce se vám rovnou hupnout do bazénu? Pak se můžete jen osprchovat příjemně teplou vodou, kterou vám sluníčko ohřálo úplně zadarmo. Solární sprcha poslouží samozřejmě i pro opláchnutí před koupáním.  Na to byste ostatně neměli zapomínat – snížíte tak výrazně spotřebu bazénové chemie.

Skokanské prkno s protiskluzovou úpravou. Cena od 18 990 Kč (Mountfield).
Autor: Mountfield

4) Skočte do toho po hlavě!

Skákat do bazénu jenom z jeho okraje nebo ze schůdků je nuda. Navíc můžete uklouznout a zranit se. Není nad to si pořídit skokanské prkno.To má účinný protiskluzový povrch, většina výrobců ho dodává navíc v provedení, odolném proti UV záření a povětrnostním vlivům. Jeho instalace není složitá a určitě si užijete spoustu legrace!

Fotogalerie
3 fotografie