Pořízením vlastního bazénu uděláte určitě největší radost svým dětem. Pro ně se dá koupání pořídit už za pár tisícovek. Pokud si chcete v bazénu i zaplavat, pak už musíte investovat víc. A pozor, musíte počítat s tím, že vás na další peníze přijde ještě nezbytné vybavení! Blesk.cz přináší přehled toho, co si za našetřené peníze můžete dopřát:

Bazény do 10 000 korun

Bazén Swing
Autor: Mountfield
Do této částky se dá koupit gumový bazén s nafukovacím prstencem. Nejde však o bazén v pravém slova smyslu, je to spíše brouzdaliště pro děti. Výhody: nízké pořizovací náklady, rodina si „ohmatá“ vodu na zahradě. Nevýhody: dospělý člověk si v „gumáku“ nezaplave. Ceny těchto bazénů začínají na necelých 2 000 korunách (průměr 3,6 m).

Náklady na nezbytné vybavení: Kartušová filtrace od 2 500 korun - počítejte ale s tím, že budete muset často měnit papírovou vložku (cena od 300 Kč), bazénové schůdky od 1 500 Kč, síťka na odstraňování nečistot od 300 Kč, krycí solární plachta od 1 500 Kč podle průměru.

Bazény do 40 000 korun

Bazén Azuro De Luxe
Autor: Mountfield
V této cenové kategorii lze pořídit na zahradě už velmi solidní koupání.  Na trhu jsou nyní fóliové bazény nové generace Azuro De Luxe, které lze navíc zapustit částečně nebo úplně do země. Tyto bazény jsou vyrobeny ze zesíleného hlubokotažného ocelového plechu s mimořádně odolnou antikorozní povrchovou úpravou.Vyrábějí se v mnoha různých velikostech, vybírat lze z oválných či kruhových tvarů. Ceny těchto bazénů  se pohybují od necelých 11 000 Kč až po 35 000 Kč.

Náklady na nezbytné vybavení: Písková filtrace podle objemu bazénu od 7 400 Kč, filtrační písek 200 Kč/25 kg (mění se za 1 – 2 roky provozu), bazénové schůdky od 2 500 Kč, bazénová síťka od 250 Kč, bazénový kartáč od 230 Kč, teleskopická tyč od 1 000 Kč, solární plachta od 1 500 Kč, krycí plachta od 1 400 Kč, solární ohřev od 6 500 Kč. Náklady na vybavení můžete snížit, pokud využijete nabídky některých prodejců, nabízejících bazény v sadě.

Co dělat, aby vás voda v bazénu nestudila? VYCHYTEJTE SLUNÍČKO!

Co dělat, aby vás voda v bazénu nestudila? VYCHYTEJTE SLUNÍČKO!

Pokud má být koupání v bazénu opravdu příjemné, neměla by nás voda studit. Jenže v našich klimatických podmínkách zase není tolik opravdu horkých dnů,…celý článek

Čtyři vychytávky, jak si vylepšit koupání

Čtyři vychytávky, jak si vylepšit koupání

Konečně se oteplilo a my si zase můžeme začít užívat koupání ve vlastním bazénu. Víte ale, že si ho můžete ještě více zpříjemnit? Blesk.cz má pro vás…celý článek

Bazény do 100 000 korun

V této kategorii toho dříve na výběr moc nebylo. Prodejci se ale v konkurenčním boji předhánějí a nabízejí až 50% slevy. Takže si můžete dopřát i klasický kopaný bazén se schodištěm. Například sklolaminátový bazén Calypso koupíte od necelých 50 000 Kč, kompozitní bazén Fort Wayne se dá nyní pořídit už za 71 500 korun.

Bazén Fort Wayne
Autor: Mountfield

Náklady na příslušenství: U těchto bazénů se už nevyplatí šetřit. Vyžadují výkonnou pískovou filtraci (cena od 9 500 Kč), kromě základních sítěk a kartáčů je vhodné také pořídit alespoň poloautomatický bazénový vysavač (cena od 4 500 Kč), a na sluníčku nezávislé tepelné čerpadlo pro ohřev bazénové vody (cena od 20 000 Kč).

Bazény nad 100 000 korun

Od této částky už lze vybírat z opravdových „limuzín“ mezi bazény, vybavených například integrovaným schodištěm či dvouúrovňovým dnem. Vybírat můžete z nejrůznějších tvarů i velkostí, některé systémy umožňují i stavbu bazénu přesně podle vašich představ. Bohatý je i výběr materiálů, ze kterých jsou vyrobeny - od kompozitních, přes sklolaminátové a keramické až po betonové.

Bazén Compass
Autor: Mountfield
Náklady na příslušenství: Kromě nezbytného základního příslušenství je dobré pořídit si automatický vysavač (cena od 28 000 Kč), zabudované osvětlení (cena od 15 000 Kč), zabudovaný protiproud (cena od 30 000 Kč) nebo skokanské prkno (cena od 19 000 Kč). Takový bazén si také zaslouží posuvné zastřešení (cena od 96 000 Kč). I na luxusním vybavení ale nyní můžete ušetřit díky speciálním akcím některých prodejců až 50% ceny!