Stačí si jen pořídit mobilní zahradní udírnu. Na trhu je jich celá řada. Většina z nich je navíc multifunkční, Můžete v nich nejen udit, ale také grilovat nebo maso upéct. Blesk.cz pro vás vybral 6 NEJ udíren:

Přenosná udírna Impuls RT 2128
Autor: Archiv firem
> Přenosná udírna Impuls RT 2128 je vhodná pro uzení masa, vuřtů a ryb, zvláště úhořů nebo velkých ryb. Je vhodná pro rybáře, myslivce, milovníky kempingu a zahradních pikniků, můžete ji použít i k uzení na balkoně. Současně lze udit více surovin (v udírně je dostatek místa) a pak je postupně odebírat. K dostání na udírny.cz za 736 Kč.

Multifunkční přístroj gril – udírna 3 v 1
Autor: Archiv firem
< Multifunkční přístroj gril – udírna 3 v 1 se skládá ze tři na sebe nastavitelných částí, které můžete použit jako ohniště, vyšší gril nebo uzavřenou udírnu. Dva spodní díly mají dvířka pro přikládaní, ve vrchním poklopu je teploměr se stupnici do 300 oC. Pokrm se připravuje nad vodní lázní, takže se nic nepřipaluje a nevytvářejí se karcinogenní látky. Průměr grilu 40 cm, výška 80 cm, hmotnost 6,5 kg, za 999 Kč najdete na zasilkovyobchod.cz

Mobilní zahradní udírna s pečící troubou
Autor: Archiv firem
> Mobilní zahradní udírna s pečící troubou umožňuje přípravu masa a podobných potravin jak uzením tak i pečením. K výhodám tohoto zařízení patří malé vnější rozměry při zachování velkého pracovního prostoru,  malá spotřeba dřeva díky topeništi bez roštu, rychlé pečení v uzavřeném prostoru. Udírna je vybavena spodními dvířky pro topení a přikládání, manipulačními dvířky, teploměrem a komínovou klapkou pro sledování a regulaci teploty. Rozměry 54,5 x 54,5 cm, hmotnost 55 kg, koupíte na Melichar.cz.za 7 890 Kč.

K podzimu patří vůně uzeného! 10 rad, jak rychle postavit vlastní udírnu

K podzimu patří vůně uzeného! 10 rad, jak rychle postavit vlastní udírnu

Vábí vás vůně uzeného masa a nejraději byste si ho připravovali ve vlastní udírně? Přitom nechcete mít stejnou, jako sousedé, tedy nějakou prefabrikovanou…celý článek


Venkovní gril Arcus
Autor: Archiv firem
< Venkovní gril Arcus z řady Variant nabízí kombinaci vymývaného šedobílého povrchu a terakoty, stříška je nerezová. Topit budete dřevem nebo dřevěným uhlím. Rozměry 110 x 73 x 192 cm, hmotnost zhruba 540 kg, za 12 490 Kč, koupíte na krby-bef.cz.

Zahradní gril s udírnou Big Chief
Autor: Archiv firem
> Zahradní gril s udírnou Big Chief ze silného ocelového plechu s černou ohnivzdornou barvou využívá metody přímého i nepřímého grilování a má samostatnou udicí jednotku. Topí se tvrdým dřevem nebo dřevěnými briketami, na uzení jsou dobré dřevěné lupínky. Rozměry 193 x 64 x 204 cm, hmotnost 185 kg. Za 48 700 Kč koupíte na smokyfun.com.