Z okrasných cibulovin můžete vytvořit celé kvetoucí koberce hýřící barvami. Velmi působivé budou ale také květiny vysazené v malých skupinkách do trávníku. Například sněženky a bledule kvetou dřív, než je třeba začít sekat trávu, a obklopeny svěží zelení budou určitě milými posly jara.

Jak je sázet: Cibulky sněženek, bledulí, krokusů a dalších předjarních květin nemusíte sázet příliš hluboko, ale měly by být zcela schované pod hlínou.

Fotogalerie
3 fotografie

Sázkou na jistotu jsou tulipány a narcisy

Znaly je už naše prababičky, ale patří stále mezi nejoblíbenější jarní květiny. Z nepřeberného množství stovek barevných variací tulipánů, které se pěstitelům podařilo v průběhu desítek let vyšlechtit, si můžete vytvořit barevný koberec přesně podle svého gusta.

Jak je sázet: Tulipány jsou hezké ve skupinách po patnácti až třiceti. Sázejte je ve vzdálenosti nejméně deset centimetrů od sebe do jamek, které by měly být třikrát hlubší, než je výška cibulek.

Další velmi oblíbenou jarní květinou je narcis. Je velmi odolný, dobře snáší i těžší půdy. I tady můžete vybírat z mnoha barevných odstínů i tvarů květů.

Jak je sázet: Můžete z nich vytvářet kvetoucí trsy, cibulky ale potřebují zasadit do větší hloubky, tedy dvacet až třicet centimetrů. Pamatujte na to, že narcisy potřebují v době vegetace více vláhy než ostatní cibuloviny.

Popínavky ozdobí pergolu i starou zeď. Jaké vybrat?

Popínavky ozdobí pergolu i starou zeď. Jaké vybrat?

Není divu, vždyť jsou nejen půvabné, ale i praktické tím, jak ozdobí i méně pěkné kouty zahrádky. Stejně tak mohou dodat jedinečnost vaší pergole a…celý článek