Zamýšlí se i nad tím, že není náhoda, když je od začátku letošního roku povoleno pěstovat až 5 rostlin a mít u sebe až 15 gramů sušené marihuany. „Jenže je problém, že z pěti rostlin nikdy nebudete mít jen 15 gramů,“ dodává čtenářka.

Pomáhá mi při menstruaci, maminka začala chodit bez hůlky

A jaké má čtenářka s nickem Milo s užíváním konopí osobní zkušenosti? „Užívám marihuanu od doby, co mi diagnostikovali glaukom s kritickým průběhem. Pomáhá mi zmírňovat vedlejší účinky kapiček, které musím užívat. Navíc mi snižuje nitrooční tlak až na pět hodin bez vedlejších účinků. Také mi pomáhá při postmenstruačních obtížích i při samotné menstruaci, které má u mě někdy dost kritický průběh,“ říká.

VÝZVA: Pomohlo vám nebo vašim blízkým konopí v léčbě těžké nemoci? Měli jste při jeho pěstování problémy se zloději, sousedy nebo policií? Napište své zkušenosti a názory na tip@blesk.cz!

'Kriminálník' konopí: Je to jed, nebo lék?

'Kriminálník' konopí: Je to jed, nebo lék?

„Více než rok jsem chodil u nás na kožní oddělení s ekzémem na chodidle,“ píše čtenář Blesk.cz Václav Frejka z Brna. „Když nezabrala modrá mastička,…celý článek

„Já jsem sehnala mastičku své devadesátileté mamince na její artrózu,“ popisuje své zkušenosti s konopím další čtenářka Blesk.cz „Anelam“. Ví, že ji to nevyléčí, ale: „Maminka říká,že ta bolest teď není tak hrozná a po kuchyni už chodí dokonce bez hůlky! Veškeré masti a gely prý tolik nezabraly. Tak to teď zkouším na sobě na ruku.“

Babička se už zase nají!

A co ji doporučuje další diskutující?  „Ty kupované mastičky nejsou tolik koncentrované. Naše babička je již 4 rokem uvázaná na lůžku, sotva udržela bolestí lžičku v ruce, skoro se sama nenapila. Známá jí přinesla domácí mastičku a po 5 týdnech je schopná sníst sama jogurt. ....Tohle by měli slyšet ti naši politici a ne nějaké statistiky od lidí, kteří ani nevědí, jak konopí vypadá,“ zlobí se.