Prostředky pro pěstování i výrobky z konopí tu až do neděle 21. listopadu nabízí na 120 vystavovatelů z 15 zemí celého světa. Můžete si tady koupit dýmku na kouření marihuany, ochutnat čokoládu nebo sýr s konopím, koupit konopné oblečení, nabídnou vám tu i cihly z konopí pro stavbu vašeho domu.

Mezi návštěvníky najdete nejen vyznavače voňavého dýmu - spousta lidí  míří také do sekce, kde se nabízejí léky z konopí. Pro ně je připravena i řada přednášek předních odborníků. Za zmínku stojí např. profesor Lumír Hanuš z Hebrejské Univerzity v Jeruzalémě s referátem Konopí jako lék, Kanaďan Rick Simpson a jeho prezentace Léčba konopným výtažkem nebo vyprávění Philipa Polivky, pacienta s roztroušenou sklerózou, na téma Léčivé konopí a já.

Konopný farmář Dušan Dvořák byl nedávno odsouzen na 30 měsíců, přesto na největším konopném veletrhu nechybí. "Nevzdám to," vzkazuje.
Autor: Jaroslav Volný
Konopný farmář Dušan Dvořák byl nedávno odsouzen na 30 měsíců, přesto na největším konopném veletrhu nechybí. "Nevzdám to," vzkazuje.

Čtenáři Blesk.cz politikům: Nezakazujte konopí, pomáhá nám!

Čtenáři Blesk.cz politikům: Nezakazujte konopí, pomáhá nám!

„Všichni inteligentní lidé vědí o léčebných účincích konopí. Jen ti naši politici to prostě stále nechápou,“ napsala čtenářka s nickem Milo v reakci…celý článek

'Kriminálník' konopí: Je to jed, nebo lék?

'Kriminálník' konopí: Je to jed, nebo lék?

„Více než rok jsem chodil u nás na kožní oddělení s ekzémem na chodidle,“ píše čtenář Blesk.cz Václav Frejka z Brna. „Když nezabrala modrá mastička,…celý článek

Odsouzený konopný farmář Dušan Dvořák: Nevzdám to!

Mezi vystavovateli nechybí ani farmář Dušan Dvořák. Ten na Prostějovsku pěstuje konopí pro léčebné účely. Vyrábí z něj mastičky a tinktury, na jeho léky čekají stovky lidí. Přesto mu policie i letos kompletně  „sklidila“ úrodu, ¨soudkyně v Olomouci ho před pár týdny navíc odsoudila s tříletou podmínkou na 30 měsíců za mříže.

„Nevzdám to, odvolal jsem se, budu protestovat před ministerstvem. Každý má právo se svobodně léčit a to co se děje, je nezákonné,“ říká jeden z předních propagátorů legalizace konopí.

"To, co se u nás děje, odporuje zákonům Evropské unie," tvrdí další z konopných farmářů Karel Šťastný z Prostějovska.
Autor: Jaroslav Volný
Své léky nabízí na veletrhu i další z konopných farmářů Karel Šťastný z Olomoucka.

„Tady se postupuje v rozporu se zákony Evropské unie,“ přizvukuje další konopný farmář Karel Šťastný z Olomoucka. „Myslím, že proto na veletrh nepřijela spousta vystavovatelů třeba z Německa. Bojí se – copak se dá pochopit, že naši policisté zabaví konopí dokonce i 70letému důchodci , který si ho pěstoval kvůli semínkům pro svou andulku?“ ptá se.

VÝZVA: Co myslíte, měli by se ti, co pěstují konopí pro léčebné účely, trestat stejně, jako ti, kteří vyrábějí marihuanu s obrovským obsahem THC pod lampami ve velkopěstírnách? Pomohla by úplná legalizace pěstování konopí zlikvidovat mafie, které z něj mají zatím obrovské zisky? Své názory pište v diskuzi pod článkem nebo na hobby@blesk.cz

Fotogalerie
6 fotografií