Pokud jste svou benzinovou sekačku dobře zazimovali, budete mít s její přípravou na první sekání mnohem méně práce. Přesto je ale nutné zkontrolovat, zda je vše, jak má být a případné nedostatky odstranili.

1. krok: Očistěte stroj

Vyčistěte buben a další součásti sekačky, zbavte ji staré trávy a hlíny.
Autor: Mountfield.cz
Pokud jste nestihli sekačku na podzim pořádně očistit, udělejte to nyní. Zbavte konstrukci prachu, prohlédněte soukolí i buben a zbavte ho zbytků staré trávy i hlíny. Dotáhněte koleča i všechny šroubové části a pomazejte je vazelínou.

2. krok: Zkontrolujte vzduchový filtr

Právě ten je jednou z nejcitlivějších částí stroje. Pokud je příliš zanesený, nemá motor dostatečný přísun čistého vzduchu, více se namáhá a rychleji opotřebovává. Proto je důležité filtr měnit. Jak často, to závisí na frekvenci, s jakou sekačku používáte..

Zakládáme trávník: Jak na to, aby dělal parádu?

Zakládáme trávník: Jak na to, aby dělal parádu?

Pěkně hustý, svěže zelený koberec je ozdobou každé zahrady. Začátek dubna je ten nejlepší čas pro jeho založení. Že ten váš po zimě už moc parády nenadělá?…celý článek

3. krok: Doplňte nebo vyměňte olej

Důležité je také zkontrolovat funkčnost cívky
Autor: Mountfield.cz
Měrkou zkontrolujte, jestli je v motoru dostatek oleje a případně ho doplňte. Nejméně jednou za sezónu nebo po 25 hodinách provozu byste měli olej vyměnit. Zajistíte tak delší životnost stroje.

4. krok: Zkontrolujte svíčku

Pokud není v pořádku, sekačku vůbec nenastartujete. Očistěte kontakty, v případě velkého opotřebení ji raději vyměňte.

5. krok: Pozor i na palivo!

Když sekačka stojí déle než měsíc, může se stát, že benzín do sebe „natáhne“ vyráženou vodu. V takovém případě také většinou nenastartujete. Předejít tomu můžete tak, že před uložení sekačky doplníte nádrž až po hrdlo, aby se voda neměla kde srážet, nebo ho naopak vyjedete až „do dna“. Doporučuje se také přidávat do paliva stabilizátor.

Fotogalerie
3 fotografie