Zahradě nejvíce sluší dřevěný nábytek. Ale i tady se těžko vybírá, nabídka je opravdu široká. Rozhodně se však vyhněte smrku. Nábytek z něj je sice poměrně laciný, ale patří leda do zahradního domku. Venku by vám kvůli měkkému a málo odolnému dřevu dlouho vydržel.

Severská borovice: Rostla za polárním kruhem, vydrží všechno

Švédská rodinná firma KWA působí na trhu od roku 1946
Autor: Mountfield.cz

Pokud chcete kvalitu za přijatelnou cenu, pak je dobrou volbou zahradní nábytek ze severské borovice. Na rozdíl od té naší středoevropské vyrůstá v drsných podmínkách až za polárním kruhem, takže je náležitě otužilá a na našich českých zahradách vlastně relaxuje.

Lehátko TOFTA
Autor: Mountfield.cz
Oproti našim borovicím má totiž podstatně tvrdší a trvanlivější dřevo, kterému ani extrémní výkyvy počasí nebo prudké deště neublíží. Investice do zahradního nábytku ze severské borovice se vám díky jeho dlouhé životnosti určitě vyplatí už proto, že v posledních letech navíc výrazně poklesla jeho cena.

Náš tip: Nábytek ze švédské borovice od KWA

Švédská rodinná firma KWA vyrábí zahradní nábytek už od roku 1946 pro všechny, kdo požadují vysokou kvalitu, dokonalý design i pohodlné posezení. Je známá svou precizností: Sleduje těžbu i stahování dříví ze švédských lesů za polárním kruhem, její pracovníci vybírají pro vlastní výrobní závod v Halland Knäred jen ty nejlepší kmeny.

Servírovací stolek BUTLER
Autor: Mountfield.cz

Tým designérů také navrhuje stále nové a nové kolekce nábytku, které se umí přizpůsobit  různým plochám zahrady i účelům. Tento světově proslulý výrobce svůj sortiment nabízí i v Česku například prostřednictvím sítě prodejen Mountfieldu. Tady pořídíte sestavu zahradního nábytku ze švédské borovice už od 7 990 korun.

Rady odborníka: Jak vybírat nábytek ze severské borovice

Odborník na zahradní nábytek Jan Schlumperger z Mountfieldu
Autor: Mountfield.cz
Odborník na zahradní nábytek Jan Schlumperger z Mountfieldu odpovídá čtenářům, na co si dát pozor při výběru nábytku ze severské borovice:

1) Jak poznám, že jde skutečně o severskou borovici? Na rozdíl od středoevropské má severská borovice už na první pohled mnohem hustší strukturu, „léta“ jsou blízko u sebe.

2) Jak zjistím, že jde o kvalitní zboží? Vodítkem jsou například příčky židlí, křesel a stolů – jsou-li daleko od sebe, jde o šizený výrobek. Rozhodující je ale délka záruky. Severská borovice má velmi dlouho životnost, pokud tedy někdo nabízí pouze 2letou záruku, za kvalitou svého zboží si nestojí.

3) Musím si koupit jenom předem nadefinovanou sestavu? To je nešvar řady prodejců. Zeptejte se proto, jestli vám umožní pořídit si sestavu podle vašich představ. Pokud budete chtít například 6 křesel a prodejce vám řekne, že si musíte koupit dvě sestavy (8 křesel + 2 stoly), běžte raději tam, kde vám nabídnou možnost dokupovat si jednotlivé komponenty podle vašich potřeb.

Fotogalerie
7 fotografií