Hořec podzimní je oblíbenou trvalou květinou, která zdobí české skalky nebo balkónové truhlíky. Na podzim kvete růžicovými sytě modrými květy se světle modrými nebo zelenými středy. Jedná se o nižší rostlinu s malými vejčitými listy.

Potřebuje péči

Skalnička hořec není příliš náročná na péči, ale ladem ho nechat nemůžete. Hořci by měli být umístěni na slunném až poloslunném stanovišti s dostatkem přímého světla. Hořec podzimní vyžaduje také kvalitní zeminu.

Fotogalerie
3 fotografie
Dobře se mu daří na prohnojené a propustné půdě, která je bohatá na živiny. Pozor na vápenatou půdu. Ta je pro pěstování hořce podzimního naprosto nevhodná. Narozdíl od hřce jarního, který ji k správnému růstu potřebuje.

Hořec potřebuje 5x týdně pravidelnou zálivku, průběžné přihnojování a kypření. Množit ho můžete na jaře nebo po prvních mrazech řízky nebo oddělením trsů.

Do truhlíků

Zakoupit ho můžete v tuto dobu běžně ve všech zahradnictvích nebo hobbymarketech. Prodává se po trsech v menších květináčích a tak se výborně hodí na osázení truhlíků. Opravdu krásné kombinace tvoří s vřesem.