Zahradu poseká 5x rychleji

Měli jste za to, že zahradní traktor je jen rychlejší sekačka?  Není divu, protože komfort takového stroje je právě při údržbě zahrady dokonalý.  Poseče ji až pětkrát rychleji než obyčejná sekačka. Traktor i rider má až dvakrát vyšší rychlost, a když k tomu připočtete podstatně větší záběr a objemnější sběrací koš, prostě ta práce odsýpá rychleji.

Shrabovač trávy
Autor: Mountfield

Navozí dřevo, pomůže při stěhování

Ale rychlostí sečení využití traktoru nekončí. Záleží vlastně jen na vás, jak často a k čemu všemu budete tohoto čtyřkolého mazlíka na zahradě a kolem domu využívat. Je to totiž ten nejuniverzálnější stroj, který na zahradě najdete. Platí jednoduchá rovnice.  Co příslušenství, to pomocník na další práci. S odvážením dřeva a všech možných i nemožných nákladů vám pomůže přívěsný vozík. „Při podzimní i jarní péči o trávník přijdou vhod například zahradní válec, čistič trávníku, postřikovač, provzdušňovač, vyhrabovač staré trávy, sběrač listí nebo rozmetadlo hnojiv a posypových materiálů,“ vysvětluje Jiří Ortner ze společnosti Mountfield.

Čistič trávníku
Autor: Mountfield

Sníh uklidí rychlostí blesku

 Ale nebojte, traktor zahálet nebude ani v zimě. Zatímco soused bude házet na příjezdové cestě lopatou, vy můžete sníh odklízet jako pán pěkně usazení na sedadle. Jak na to? Rychle a s připojenou čelní radlici. A co s ní v sezoně? Využijete ji na hrnutí sypkých materiálů.

 

Provzdušňovač
Autor: Mountfield

Jezdí celá rodina

Moderní typy traktorů by se bez nadsázky daly nejlépe přirovnat k autům. Mají nejen silné a kvalitní motory, ale jsou doslova nabité dokonale sofistikovanou výbavou. Takže práce, kterou každý dřív považoval za úmornou dřinu, se s traktorem mění na příjemnou relaxaci. Není divu, když vám ovládání a obsluhu zpříjemní třeba automatická převodovka, palubní počítač nebo tempomat. Se světlomety se na pracovní vyjížďku klidně můžete vydat i za šera. A tak není divu, že si ho chce vyzkoušet celá rodina. Nic jim v cestě nestojí, vždyť mají traktory nastavitelná sedadla i volantu.

Fotogalerie
3 fotografie