Říká se jim bio krby, netopí se v nich dřevem, ale bio lihem. K jejich instalaci nepotřebujete mít v bytě komín – jedinými zplodinami z hoření jsou totiž kysličník uhličitý a voda. Nevyžadují ani údržbu, v těchto krbech totiž nenajdete popel ani saze. Disponují výkonem až 4 kW, takže přijdou vhod také na podzim a v předjaří. S jejich pomocí si v místnosti uděláte tepelnou pohodu, aniž byste museli topit v kotli nebo pouštět radiátory.

Autor: Mountfield

Snadno se obsluhují, nepotřebují čistit

Jejich obsluha je velmi snadná: Do vaničky určené pro palivo nalijeme biolíh, zapálíme krbovou sirkou nebo delším zapalovačem (z bezpečnostních důvodů) a posuvnými dvířky u vaničky můžeme regulovat velikost plamene. Dvířka pak slouží také k uhašení ohně -  jednoduše se dají zavřít, čímž se plamen udusí. Zbylý biolíh pak můžeme ve vaničce ponechat a znovu ho podle potřeby zapálit. Bio krby jsou velmi praktické i z hlediska údržby, není totiž potřeba je nijak speciálně čistit, jen jednou za čas z nich stačí otřít prach.

Biokrby mají různá provedení – jde o elegantní a moderní designový doplněk vyráběný v kombinaci lesklého nebo matného kovu a žáruvzdorného skla. Díky němu je oheň viditelný ze všech stran. Design bio krbů je nadčasový, má čisté linie a moderním interiérům dodá v kombinaci s živým plamenem velmi originální nádech. Bio krby se liší jednak velikostí, ale také způsobem instalace.

Autor: Mountfield

Bio krby na stůl i jako živý obraz

Mezi nejmenší patří bio krby stolní, které pohodlně umístíte na jídelní nebo konferenční stolky, skříňky či komody. Se stolními bio krby se dá snadno manipulovat - podle potřeby je možné je přenést třeba do ložnice.

Větší bio krby jsou vhodné k umístění na zem – a to jak ke zdi nebo do volného prostoru. Jsou dominantním doplňkem prostoru a oheň je díky oboustrannému prosklení vidět ze všech stran.

Autor: Mountfield

Bio krby nástěnné se hodí jak do obývacího pokoje nebo do ložnice, tak třeba na stěnu u jídelního stolu. Nezáleží přitom na tom, zda máte stěnu z betonu, cihel, panelu či ytongu. Nástěnný bio krb lze nainstalovat kamkoliv. Součástí balení nástěnného bio krbu je samozřejmě také montážní sada se šrouby a hmoždinkami.