Malé mobilní zařízení je pro majitele nemovitosti doslova požehnáním. Rozhodně neplatí, že byste ho využili jen k jarnímu úklidu. Skvěle se dá zužitkovat pro nejrůznější práce během celého roku. Jak je to možné? Elektrické vysokotlaké myčky, někdy se jim také říká vysokotlaké čističe silně tryskajícím paprskem vody efektivně umyjí všechny voděodolné povrchy. 

Se zahnutou koncovkou se dostanete i do těžko přístupných míst.
Autor: Mountfield

Vyměňte ji za hadici

Berete na tradiční spláchnutí dlažby i chodníku klasickou zahradní hadici? Tak to by se vám mohlo líbit, že při použití myčky výrazně ušetříte. Dokáže vyvinout až 40x vyšší tlak a tak spotřebujete až o 80 % méně vody. Co to pro vás znamená? Všechny zpevněné plochy kolem domu, auta, kola i zahradní nářadí máte vyčištěno dřív a podstatně levněji.

Silně tryskající paprsek vody efektivně umyje všechny voděodolné povrchy.
Autor: Mountfield

Na mastnotu platí saponát

Jak se v široké nabídce prodejců zorientovat? „Nejprve je nutné si ujasnit, jak často a na co budete chtít stroj používat. Určitě by měl mít tlak alespoň 120 bar. Když víte, že bude občas mýt mastný povrch, vybírejte model s integrovanou nádobkou na přisávání saponátu. Důležitá jsou i pevná kolečka pro snadnou přepravu z místa na místo,“ vysvětluje Michal Makalouš, produktový manažer společnosti Mountfield.

40 x větší tlak a až o 80 % méně vody - s tlakovou myčkou ušetříte.
Autor: Mountfield

Na délce záleží

Práci s myčkou usnadní také regulátor tlaku vody a naviják na tlakovou hadici. Tady platí, že čím je tlaková hadice delší, tím lépe se vám bude pracovat. Máte větší svobodu pohybu, protože nemusíte tak často myčku přitahovat až k mytým předmětům. V délce hadice jsou velké rozdíly. Může být od 4 do 15 metrů. A když si koupíte kratší, tak ji nastavíte  prodlužovací tlakovou hadice. „Praktickým doplňkem, je také systém TSS. V podstatě jde o zařízení, které automaticky vypne motor při uzavření stříkací pistole,“ dodává Makalouš.

Dokonale umyté auto – to je výsledek práce rotačního kartáče.
Autor: Mountfield

Zapojte kartáč

Tlaková myčka nečistí jen silou vody. Jednoduše k ní připojíte rozličné příslušenství. Svého čtyřkolého mazlíka nejlépe umyjete s rotačním kartáčem. Se zahnutou koncovkou se dostanete i do těžko přístupných míst. Zašpiněné chodníky a dlažby se budou čistit jedna radost s rotační tryskou. Poradíte si i s odstraněním koroze nebo starých nátěrů. Jak? S pískovací soupravou, která přisává do vodního paprsku jemný písek. Funguje pak jako velkoplošný smirkový papír nebo ocelový kartáč. Jako příslušenství můžete využít také čistič potrubí – tlakovou hadici s vícesměrnou tryskou, která umožňuje čištění kanalizací, odpadních svodů, okapů a dalších potrubí.

Fotogalerie
2 fotografie