Když už máte doma všechno ozdobeno, můžete se pustit do zahrady. Stačí pár dobrých nápadů, šikovné ruce a zahradu nebo alespoň oblíbený kout si bohatě vyšňoříte. Než se do toho pustíte, porozhlédněte se kolem, spoustu materiálů, jako jsou například šišky, větvičky nebo větve cesmíny, najdete zadarmo.

Zákoutí se židlí je dobré umístit pod stříšku.
Autor: Profimedia.cz
1 Kouzelná židle

Vděčným základem dekorace je zahradní židle. Pěkně bude vypadat vedle stálezeleného keře, který může být v zemi i v nádobě. K aranžování se hodí adventní věnce ze živých větviček nebo robustní svícny, které ani poryv větru nepovalí. Chybu neuděláte ani s vřesem v květináči, který můžete přizdobit. Po celou dobu myslete na to, že celé aranžmá zůstane venku, proto se jednotlivé kousky snažte zajistit. Věnce a drobnější ozdoby raději přivažte provázkem, zahradnickým drátkem nebo připevněte pomocí tavné pistole.

Dřevěné schody si o výzdobu doslova říkají.
Autor: Profimedia.cz
2 Schody do nebe

Nezapomeňte na dřevěné schody od půdy nebo
dřevníku. Stačí na ně rozložit svíčky ve skleněných svícnech, velké šišky a větvičky cesmíny s jasně červenými bobulemi. Jen pozor na oheň. Když si chcete svíčky zapálit, raději je mějte pod kontrolou.

Obyčejný květináč stačí přizdobit laťkami a vypadá jak drahý dřevěný.
Autor: Profimedia.cz
3 Přizdobte květináč

Při venkovní dekoraci není důležité jen to, co aranžujete, ale i do čeho. Krásně vypadá dřevěný květináč. A nebojte se, drahý nebude. Vyzbrojte se tavnou pistolí a obyčejnými laťkami, které nařezejte na správnou velikost a přilepte na obyčejný plastový truhlík.

Růže mohou zahradu zbovit i v zimě. Když jsou tedy umělé.
Autor: living4media.cz
4 Vsaďte na umělé květy

Nebojte se při venkovním aranžování používat i umělé květy. Ty jsou teď velkým hitem do živých vazeb i mezi profesionály. Na dno květináče dejte aranžovací hmotu pro živé rostliny a napíchejte do ní jehličnany a umělé růže. Když se vám podaří najít v květinářství navrch větvičky s červenými bobulemi, máte vyhráno.
Taková výzdoba vám v závětří nebo pod stříškou vydrží krásná až do března.

Správně sestavený truhlík zůstane hezká až do jara.
Autor: archiv
5 Osaďte si truhlíky

Okna nemusí být ozdobená jen na Vánoce. Správně osázené truhlíky vám budou dělat parádu až do jara. Na chladné měsíce vybírejte rostliny, které vypadají hezky, i když třeba náhodou zajdou., jako je třeba okrasná kapusta. Krásné květy nebo bobule má libavka, vřes, vřesovec nebo cesmína. Bohaté listy zase brslen, starček, dlužicha nebo drobné konifery, okrasná kapusta a taky krásnohlávek.  Z převislých budou stále dobře vypadat skalník nebo břečťan, z trav kostřava nebo ostřice.