Půda je základním, konečným a neobnovitelným přírodním zdrojem, přičemž kvalita půdy na zahradě ovlivňuje, jak bohatou budete mít sklizeň nebo jak se bude dařit rostlinám na záhonech i samotnému trávníku. Více se o správné péči o zahradu dočtete na stránkách nového projektu „Zahrada jak má být“.

Nyní můžete v unikátní soutěži společnosti Neudorff získat „Certifikát kvality půdy“. Díky tomuto rozboru budete vědět, jestli má půda na vaší zahradě skutečně dostatek živin a zda splňuje základní předpoklady pro úspěšné pěstování zahradních plodin. Jak se zúčastnit soutěže, ve které můžete vyhrát i praktický termokompostér, se dozvíte na stránkách soutěže.

Autor: Fruit Factory

Pokud Vás v těchto dnech trápí invaze hladových slimáků, zkuste letos použít přípravek Ferramol, který účinně hubí právě slimáky a plzáky, přitom ostatní zvířatům i okolní přírodě vůbec nevadí.

Jestliže spíše bojujete s mravenci, doporučujeme Loxiran-S-Přípravek proti mravencům, který je určen pro jejich velkoplošnou likvidaci. Přípravek se aplikuje především na mravenčí stezky a působí okamžitě.