Posuvné zastřešení představuje oproti přenosnému luxusnější a pohodlnější variantu. Jeho služby, energetické úspory, bezpečnost, vzhled i tvarové možnosti jsou na jiné úrovni než u přenosných typů. Základem je konstrukce vyrobená ze slitiny hliníku, která je velice pevná, což je důležité např. při zatížení sněhem, vzhledem k tomu, že se jedná o celoroční řešení. „Výplň představuje polykarbonát, resp. makrolon, který zajišťuje potřebné tepelně izolační vlastnosti. Ten může mít různé zbarvení – od čirého přes zelenkavé a modré až po kouřové. Jako výplň se využívají také kompaktní čiré desky z plexiskla,“ vysvětluje Vratislav Antoš z prodejny Mountfield v pražských Holešovicích.

Přes stěny zastřešení působí slunce účinněji a snadno vodu ohřeje. Zastřešení také snižuje tepelné ztráty a prodlouží koupací sezónu až o tři měsíce.
Autor: archiv

Výhody:

+  prodlouží sezónu koupání až na šest měsíců (v kombinaci např. s tepelným čerpadlem či solárním ohřevem)

+  snižuje spotřebu bazénové chemie k ošetřování vody

+  šetří energii na vytápění vody v bazénu, a to až o 30 %

+  dokáže pasivně ohřívat vodu v bazénu

+  je významným bezpečnostním prvkem (aby děti či domácí zvířata nespadla do vody), posuvná zastřešení mají i uzamykatelné dveře

+  přispívá i k pocitu soukromí při koupání (žádoucí např. v satelitech)

+  umožňuje koupání i v nepříznivém počasí

+ posuvného zastřešení může mít v podstatě libovolný rozměr a splnit svůj úkol nad bazény různých tvarů
+  vyberete-li si zastřešení dostatečně vysoké a velké, lze pod ním např. i posedět

Zastřešení s asymetrickým designem nabízí dostatek místa pro stojící osoby a i pro vytvoření příjemného posezení.
Autor: Mountfield

Nevýhody: 

-  kvůli úplnému odjezdu zastřešení za bazén potřebujete cca 2,5 m volného prostoru, aby se zde segmenty zastřešení mohly poskládat

-  nutnost odstraňovat sněhovou pokrývku, materiál vydrží nanejvýš 30cm vrstvu

Má extra odolnou konstrukci, snadno se s ním manipuluje a je významným prvkem pro zajištění bezpečnosti dětí a domácích zvířat pohybujících se v okolí bazénu.
Autor: archiv

Lamelové zakrytí bazénů je hitem posledních let. Je moderním, pohodlným a hlavně účinným řešením pro obdélníkové i atypicky tvarované bazény. Po rozvinutí pluje na hladině a ani srolované nezabere prakticky žádné místo. U lamelového zakrytí oceníte kromě jeho kompaktních rozměrů také snadnou instalaci a zapojení, minimální údržbu, elegantní vzhled nebo možnost dálkového ovládání. Podstatné je potom zvýšení bezpečnosti domácích zvířat při pohybu v okolí bazénu. 

Fotogalerie
3 fotografie