Jako nejbližší způsob přípravy jídla nám zůstalo grilování. Dříve to byli mamuti, v 21. století připravujeme jiné, ale jistě stejně lahodné maso. Vychutnáváme si ho venku při společném jídle – dnes označovaném jako gril party.

Jako pračlověk i my hledáme stále nové prostředky, jak připravit nejlepší steaky tou nejsnadnější cestou. Asi proto grilujeme nejčastěji na plynových grilech. Oceňujeme jejich rychlost, pěkný design, moderní technické prvky a ve finále také dokonalou chuť. Zkrátka, máme rádi vše v jednom, ale k tomu ještě něco navíc. Třeba to, co nabízí unikátní americké grily Char-Broil.

Plynový gril Romance s bočním hořákem, plochou pro odkládání nádobí, zadní mřížkou pro rozpečení pečiva i koly pro snadný přesun je jako stvořený pro přípravu vynikajících grilovaných pochoutek. Cena: 7 450 Kč
Autor: Char-Broil


Vůdcem tlupy se stával vždy ten nejzdatnější lovec, a tak je i tato americká značka číslem 1 v prodeji grilů v USA. Místo svalů pevná a robustní konstrukce, místo přesné mušky precizní zpracování a vysoká funkčnost. Namísto lstivých pastí inovativní přístup k novým technologiím – TRU-Infrared systém. Právě on posunul grilování do zcela nových sfér stejně jako pračlověka luk a šíp ve střední době kamenné.
„Maso díky němu neztrácí na šťavnatosti, griluje se rychleji než na běžných grilech a při přípravě nedochází k nepříjemnému vzplanutí tuku. Oproti ostatním grilům má až o 30 % nižší spotřebu plynu,“ říká Martin Veselý ze společnosti Mountfield.

Model Imperial je vybaven unikátním TRU-Infrared systémem. Nabízí i teploměry pro každý hořák zvlášť, 4 kolečka s brzdou, boční hořák, zadní mřížku pro rozpečení pečiva nebo odkládací plochu. Cena: 12 990 Kč
Autor: Char-Broil

Jste-li zvyklí na větší společnost, hodí se gril s velkou grilovací plochou i bočním hořákem. Dáváte-li přednost menšímu počtu hostí, pak si vystačíte s plynovým grilem menší velikosti. Výhodou je zadní mřížka pro získání křupavoučkého pečiva a teploměr pro každý hořák zvlášť. Při přesouvání grilu z jednoho místa na druhé oceníte kolečka, nejlépe s brzdou. Díky odkládacím plochám máte stále při ruce vše, co potřebujete.

Autor: Mountfield

Máte-li možnost grilovat pouze na terase nebo balkoně, neznamená to, že nemůžete využít gril se systémem TRU-Infrared. Stačí mít dobře dostupný zdroj energie a pořádné grilovačce nic nebrání. Speciálním systémem jsou totiž vybaveny i grily elektrické.  A stejné je to i s grilováním u vody nebo v parku. Společně s piknikovým košem můžete „naložit“ do auta malý gril na plynovou kartuš a udělat si gril party kdekoli potřebujete.

Elektrický gril Bistro je ideální při grilování na terasách a balkonech, menší přenosný gril Compact na plynovou kartuš zas snadno dopravíte třeba na gril party k vodě. Gril Bistro: 5 450 Kč, gril Compact: 3 990 Kč.
Autor: Mountfield

Nakupte si kvalitní suroviny i dobré pití a začněte grilovat. Dobrou chuť a skvělý zážitek!