Na první pohled vypadají všechny téměř stejně. Liší se jen cenou a někdy i barvou. Jenže není hadice jako hadice. A i tady bohužel platí známé pořekadlo: „Nejsem tak bohatý, abych si mohl dovolit kupovat levné věci.“. Pokud si totiž připlatíte a vyberete si kvalitní výrobek, máte jistotu, že po sezóně neskončí vyhozený v kontejneru a vy si nebudete muset pořídit nový. Koupě nekvalitní levné hadice se tak nakonec pěkně prodraží.

Jsou ohebné a pružné, mimořádně odolné proti oděru, UV záření i tvorbě řas.
Autor: Valmon

 

Zaměřte se na kvalitu

Nikdy nekupujte hadice, které na balení nenesou označení výrobce. Pokud se totiž pod svoji práci někdo „nepodepíše“, znamená to, že se za ni stydí. Vyberte si proto výrobek některé z renomovaných značek, které patří ke světové špičce ve svých kategoriích. Jen tak máte zárukou prvotřídní kvality.

Hadice Valmon jsou tvořeny třemi vrstvami. Vnitřní vrstva je z neprůhledné PVC duše, na ní je výztuha z polyesterové sítě zaručující pružnost a výjimečné tlakové parametry, a nakonec vnější vrstva z velmi kvalitního PVC odolného proti odírání.
Autor: Mountfield

Mezi takové patří například výrobky české firmy Valmon nebo německé firmy Rehau.  Hadice nesoucí jejich jméno jsou vyrobeny z prvotřídních moderních materiálů a mají důmyslnou konstrukci vrstvených stěn.

Mezi jejich oceňované přednosti patří kromě jiného vysoká tvarová stálost, nepřetáčejí se, nelámou, neodírají se, neblednou a jsou příjemné na dotyk. Vynikají skvělými užitnými vlastnostmi, dlouhou životností a schopností obstát při dlouhodobém používání i v těch nejnáročnějších podmínkách.

Mají stabilní tvar a jsou mimořádně odolné vůči tlaku. Navíc se s nimi dobře manipuluje a vydrží teploty od -20 až do + 60 °C.
Autor: Rehau

Nezapomeňte na doplňky

„Pouhá“ hadice vám však asi nestačí. Potřebovat budete i řadu doplňků. K hadicím si můžete pořídit i postřikovače či zavlažovací pistole. A samozřejmě také širokou škálu spojovacích prvků.

K hadicím je možné si dokoupit řadu praktického příslušenství. Základní výbavou jsou pak zavlažovací sprchy či postřikovače.
Autor: Mountfield

 

Hadicový naviják ušetří práci

 

Máte větší zahradu a nebaví vás neustálé zamotaná zahradní hadice? Ale proč taky. Stačí, když si pořídíte praktický hadicový naviják nebo vozík na hadici a budete zavlažovat svůj trávník i záhony se vším pohodím. Už žádné nervy při namotávání nebo rozplétání zasukované zahradní hadice. Box na hadici nebo vozík na hadici vám kromě zbytečné námahy ušetří i čas a peníze, protože při jejich použití se zahradní hadice mnohem méně opotřebovávají. 

Naviják usnadní manipulaci s hadicí a zároveň se postará i o její snadné smotání. Model na snímku je vhodný na návin 1/2“ hadice o délce 60 m. Je opatřen velkou klikou a díky držákům ho lze upevnit i na zeď.
Autor: Hozelock