Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Zahrada plná motýlů? Víme, na jaké květiny je přilákat, a máme i další tipy

/
  • Zjistěte, které květy lákají motýly více než jiné
    Zjistěte, které květy lákají motýly více než jiné (Shutterstock.com)
    31. května 2016 ● 06:00

    Zahrada plná květin nebo rostoucí zeleniny je krásná, tu pravou nádheru jí však dodají motýli a ptáci, kteří do ní přes den zalétnou na návštěvu. Jak je do své zahrady přilákat? Chce to v první řadě vybrat ty správné rostliny, zároveň ale myslet i na místa, kde se například motýli mohou vyhřívat nebo napít. V jaké zahradě se jim bude líbit?

  • 1.

    Motýlí keř

    Komule Davidova, lidově zvaná též „letní šeřík“, "tibetský šeřík" nebo „motýlí keř
    Autor: Shutterstock.com

    Komule Davidova se lidově nazývá letní šeřík nebo také motýlí keř. Daří se jí dobře na přímém slunci a nemá žádné zvláštní nároky na zeminu. Nesnese ovšem tuhé mrazy, na zimu ji proto pořádně zakryjte. Můžete ji také pěstovat v nádobě, kterou na zimu přenesete dovnitř.

  • 2.

    Další květiny

    ...
    Autor: Shutterstock

    Na jaře se slétnou k šeříkovým keřům, na hloh nebo kalinu. Mezi trvalkami, které motýly lákají, je určitě řebříček, hvězdnice, rozrazil nebo hvozdík. Z letniček vedou například afrikány. Oblíbené jsou i levandule nebo verbena. Aby se motýlům na zahradě líbilo, můžete jim zahradu ještě více uzpůsobit. Víte jak?

  • 3.

    Dejte jim slunce a vodu

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Motýli se rádi vyhřívají na slunci. Vyberte tedy na zahradě nějaké slunné místo, tam naaranžujte pár kamenů nebo zídku. Pokud budou navíc kameny členité, mohou je motýli využívat jako pítko – stačí jim menší prohloubenina, kde se voda zachytí.

  • 4.

    Kus louky

    Odhoďte boty a jen tak se procházejte
    Autor: profimedia.cz

    Máte-li tu možnost, nechte si kus zahrady neposečený. Tráva, luční květiny a prostor, kde mohou poletovat, jsou spolehlivým lákadlem pro tyto denní společníky. Na jaře přiláká bělásky a žluťásky, v létě pak nejčastěji přilétají otakárci, babočky nebo modrásci.

Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy