Bez velké nadsázky se dá říci, že jsou vyrobeny z materiálů budoucnosti. Díky speciálnímu složení plastů zůstávají stále ostré, bez problémů odolávají vlhku i výkyvům teplot a mají dlouhou životnost. Proto také můžete počítat s nadstandardní zárukou 10 let.

Topůrko od hlavy neoddělíte

Vybírat můžete ze tří modelů podle velikostí: S, L a XL. Všechny mají topůrko z lehkých kompozitních plastů, vyztužených skelnými vlákny. Materiál v této specifické kombinaci spolehlivě odolává ohybu, tlaku, stárnutí i klimatickým podmínkám. Navíc je topůrko pevně spojeno s hlavou, takže nehrozí její uvolnění.

Autor: Patriot

Čepel přesekne i vlas

Díky unikátnímu tvaru hlavy nemusíte při sekání vynakládat takové množství síly jako s běžnou sekerou - dokonalá ergonomie zaručuje práci bez vynaložení velké námahy. Čepel je navíc potažena moderním, speciálně vyvinutým materiálem Xylan, jenž snižuje tření a usnadňuje průnik do dřeva.

Tato hi-tech látka má totiž podobné vlastnosti jako teflon, jde o fluorplastový povlak s velmi nízkým koeficientem tření. Čepel díky tomu pronikne do dřeva až o 45 % snadněji a s lehkostí jej rozštípne. Xylan také chrání před korozí dvakrát účinněji než teflon a je odolnější proti extrémním výkyvům teplot i slunečního záření, čímž výrazně prodlužuje životnost sekery. 

Autor: Patriot

Tři modely, každý jiný

Tři modely seker se liší velikostí i vybavením. Nejmenší model S má ve spodní části hlavy praktické očko, kterým pohodlně vytáhnete ze dřeva hřebík, aniž byste ho pracně páčili kleštěmi či šroubovákem. Modely L a XL zase mají na horní části topůrka metr, díky kterému zpracujete polínka přesně na míru kamnům či krbu.

Autor: Patriot

Ať už sáhnete po malém S, šikovném na štípání třísek, univerzálním L nebo XL, se kterým zvládnete i pořádné pařezy, rozhodně nebudete litovat. Vysoce kvalitní materiál a perfektní řemeslné zpracování dělá ze seker Patriot báječné parťáky na chatu, chalupu a vůbec kamkoli, kde máte v plánu zpracování dřeva.