Vyplatí se zvolit zavedenou firmu, která má za sebou desítky tisíc realizací, tedy mnohaleté zkušenosti v oboru a která má odpovědný přístup k přáním a potřebám svých zákazníků. Solidní bazénová firma by se budoucímu zákazníkovi měla věnovat již od prvních úvah o pořízení bazénu. Neváhejte proto požádat o příjezd jejich odborníka k vám na zahradu, aby si obhlédl, do jakých podmínek si chcete bazén pořídit a podle toho dokázal doporučit ideální typ a velikost bazénu. Rady, které takto získáte, jsou často k nezaplacení a ruší rizika špatného rozhodnutí. Mohou pochopitelné naopak vést i k zásadním úsporám při realizaci vašeho nového bazénu.

Podle bazénového odborníka Františka Všetečky z Mountfieldu je pro správný výběr typu bazénu nutné posuzovat řadu hledisek. Například to, kde má být bazén umístěný, jaké jsou základové poměry a geologické podloží v širším okolí, zda se v místě předpokládaného budování bazénu vyskytuje spodní voda, zda by byl bazén nějak ohrožený v případě přívalové vody. Ohled je potřeba brát i na vzdálenost od okolních staveb (aby vám třeba sousedi nekoukali přímo do bazénu, kde se s rodinou koupet), ale na vzdálenost i od různých podzemních či nadzemních inženýrských sítí apod. Je rozumné vyslechnout si i praktické rady a doporučení spojených s dopravou či uložením bazénu nebo kolem optimálního umístění obslužné bazénové technologie.

Typů bazénů je spousta. Jaký si zvolit?

Pořízení bazénu je investicí, která bude po dlouhá léta zpříjemňovat život majitelům, a navíc i významně zhodnocuje vaši nemovitost. Proto se při výběru vhodného typu skutečně vyplatí všechno si důkladně promyslet a dát na rady odborníků. Nabídka je poměrně široká. Od těch nejjednodušších, které pořídíte za pár tisícovek, až po vskutku luxusní které si nic nezadají s krasavci z hollywoodských filmů.

Instalace bazénů SWING je velmi snadná, stačí nafouknout prstenec a bazén napustit vodou, stěny se samy vztyčí. Jsou vyrobeny z pevného trojvrstvého PVC a mají vinylové dno. V nabídce jsou ale také bazény Swing s pevnou opěrnou konstrukcí.
Autor: Mountfield

Rodinné fóliové bazény AZURO VARIO mají speciální konstrukci, která dovoluje zapustit tyto bazény částečně nebo zcela do země, popřípadě je nechat i celé na povrchu. Vybírat můžete z kruhových i oválných tvarů různých velikostí.
Autor: Mountfield

Sklolaminátové bazény mají mimořádně pevnou konstrukci. Tvoří je vždy tuhá a odolná skořepina zpevněná skelnými vlákny, vyráběná jako jeden monolitní celek. Mají vždy integrované schodiště a příjemné odpočinkové zóny.
Autor: Calypso

U kompozitních bazénů tvoří konstrukci speciální panely z extra pevných materiálů. U těchto bazénů si můžete zvolit libovolné rozměry či víceúrovňové dno s mělčinou a hlubší částí – dají se totiž vyrobit na míru dle přání zákazníka.
Autor: Fort Wayne

Stále žádanější luxusní keramické bazény vynikají extrémní pevností, tvarovou stálostí, tuhostí a díky použití hi-tech materiálů i velmi atraktivním designem.
Autor: Mountfield

A na závěr ještě názor bazénového odborníka Františka Všetečky z Mountfieldu

Dobrá rada ohledně výběru typu bazénu a jeho vhodného umístění do zahrady předejde mnohým komplikacím nejen během stavby, ale hlavně po dokončení – například budoucímu poškození třeba vlivem spodní vody. Nevylučujete-li ale v budoucnu jakýkoli technologický upgrade bazénu, díky dobrým radám už při prvotním návrhu můžete velmi ušetřit i v budoucnu. Při dobře zvoleném typu bazénu s důmyslně navrženou technologií lze pak s ohledem na dlouhodobost vaší investice ušetřit i desetitisíce korun. Naše společnost poskytuje veškeré poradenské služby zdarma, bez jakéhokoli závazku koupit bazén konkrétně u nás.