Bazén očistěte

Nejdříve je třeba sejmout krycí zimní plachtu. Než začnete do bazénu doplňovat vodu, vyčistěte jeho stěny i dno od usazených nečistot speciálním, k tomu určeným přípravkem. Očištěné plochy pak důkladně opláchněte vodou. Pomocí bazénového vysavače odstraňte z vody a dna bazénu hrubé nečistoty. Plovoucí nečistoty posbírejte z hladiny bazénu pomocí síťky na teleskopické tyči.

Autor: Mountfield

Zapojte filtraci a ohřev

Podle návodu připojte hadicemi filtraci a máte-li, připojte také systém na ohřev vody.

Překontrolujte a dotáhněte veškeré spoje. Většina bazénů je dnes už vybavena výkonnými pískovými filtracemi. Pro udržení jejich správného čistícího výkonu je vhodné speciální pískovou náplň každé dva roky vyměnit. Takže, pokud jste to loni ani předloni neudělali, je nyní ta správná chvíle. Náplně, stejně jako přípravky na údržbu bazénové vody a testery o nich bude ještě řeč, lze zakoupit v obchodech, které se specializují na prodej bazénů a příslušenství.

Autor: Archiv

Doplňte vodu

Nyní doplňte vodu až do úrovně středu přítokové příruby skimmeru, zapněte filtrační okruh a obsah bazénu filtrujte nepřetržitě 24 hodin.

Zkontrolujte a upravte tvrdost vody

Současně je potřeba upravit kvalitu vody. Pomocí kapkového testeru přeměřte hladinu její tvrdosti a případně ji podle návodu na obalu upravte na správnou hodnotu. Dále opět pomocí kapkového testeru zkontrolujte a upravte hodnotu pH a nakonec aplikujte chlórový přípravek.

Používejte prověřené přípravky

Při výběru přípravků určených k odzimování a vůbec k celosezónní péči o bazénovou vodu volte jen prověřené přípravky s potřebnými hygienickými a zdravotními atesty.

Pozvěte odborníky

A pokud náhodou na odzimování nemáte čas nebo si na ně netroufáte, zeptejte se ve společnosti, která vám bazén prodala. Ty dobré firmy nabízejí svým zákazníkům profesionální odzimování za zvýhodněných podmínek jako například nyní Mountfield.