A vám přinesou radost z práce na zahradě kvalitní nůžky, díky kterým se z povinnosti stane zábava. Práce na zahradě totiž může být i za odměnu, stačí pracovat s kvalitními nůžkami, které se nerozletí do všech stran s prvním střihnutím.

Kvalitní ocel a řemeslné zpracování

Základem je kvalitní materiál a dobré řemeslné zpracování. Ať už jde o zahradní nůžky na rostliny, větve, živý plot či trávu, měly by mít čepele z prvotřídní oceli, které zajistí přesný střih suchých i čerstvých větví. Výhodou jsou také ergonomické rukojeti, které se dobře drží – propracovaný tvar skvěle sedne do dlaně, ať už je drží velká mužská ruka nebo malá ženská ručka.

Nůžky Patriot R 40
Autor: Mountfield

Moderní materiály…

Výhodu pak mají výrobky, u nichž se kvalitní materiál a dobré řemeslné zpracování snoubí s moderními technologiemi. Například nůžky Patriot, které prodává společnost Mountfield, se mohou pochlubit ostřím potaženým speciálně vyvinutým fluorplastovým povlakem Xylan. Jedná se hi-tech materiál podobný teflonu, avšak modernější a s vylepšenými vlastnostmi.

Nůžky Patriot Z 20
Autor: Mountfield

Xylan má velmi nízký koeficient tření, takže čepele proniknou do dřeva až o 45 % snadněji. Díky tomu vynaložíte na stříhání daleko méně sil a střih je hladký a čistý, což umožňuje šetrnou práci s rostlinami. Xylan navíc chrání čepel proti korozi dvakrát účinněji než teflon a skvěle odolává extrémním podmínkám, ať už jde o vysokou teplotu, tlak, sluneční záření či slanou vodu. Životnost kovu, který chrání, je tak výrazně delší, takže můžete nůžky bez obav skladovat na vlhkých místech, v kůlně či rovnou venku.

… a další vychytávky

K dalším vychytávkám, které se mohou hodit, potom patří držák na nůžky. Lze ho jednoduše připnout k pasu, takže máte volné ruce při práci, ale nůžky stále zůstávají po ruce pro případ potřeby. Výhodou je také bezpečnostní pojistka a u nůžek na trávu možnost natočení čepelí v rozsahu 180 ° pro pohodlné stříhání v požadovaném úhlu.