Řeč je o všech zahrádkách a předzahrádkách, kde lze trávit chvíle odpočinku u kávy nebo si něco i ugrilovat. Ale je potřeba na něčem sedět. 

Skládací stolek i křesílka Julia z lehkého hliníku a výpletem z umělé tkaniny.
Autor: Mountfield

Na co se posadit? To záleží jen na vás

Praskající a vratké plastové židle a stoly jsou samozřejmě už dávno passé. Dnes kralují moderní materiály. Esteticky vytříbená křesílka a stolky jsou z kvalitního dřeva, často z exotického mahagonu nebo eukalyptu, umělého ratanu, hliníku nebo tahokovu. Záleží jen na vkusu a na tom, jak který materiál je vám blízký nebo jak vám bude ladit s okolím.

Křesílka Lynton a stolek jak pro princeznu Dianu. Elegance z eukalyptu s bílým lakováním.
Autor: Mountfield

Další předností moderních materiálů je jejich nízká hmotnost, snadná údržba a vysoká trvanlivost – neublíží jim déšť ani sluneční záření. Vzhledem k nedostatku místa jistě oceníte i možnost jednoduchého složení či stohování, a uskladnění třeba v garáži nebo zahradním domku.

Pokud si pořídíte ještě praktický slunečník, bude vaše posezení na zahrádce nebo třeba jen na terase či balkonu městského bytu prostě dokonalé.

Praktickým doplňkem poskytujícím příjemný stín je rozkládací slunečník Bali. Vybírejte takový, který má naklápěcí střechu a aretační zařízení pro nastavení výšky.
Autor: Mountfield

Něco pro mlsné jazýčky

Vlastně ještě ne. K posezení patří i dobré jídlo a pití. I na malou předzahrádku nebo balkon si můžete totiž pořídit gril. Samozřejmě nepůjde o mohutného plynového mamuta, který nasytí klidně i patnáct strávníků naráz. K dostání jsou i menší, řeklo by se až komorní grily, které však zvládnou gurmánské zázraky také. Jen je potřeba dát pozor, aby vůně připravovaných jídel příliš nedráždila sousedy. V opačném případě hrozí, že je budete muset pozvat ke stolu také. 

Příznivci zdravějšího grilování mohou dát přednost modernímu stolnímu grilu Compact na plynové kartuše.
Autor: Mountfield