Komín budoucnosti = univerzální komín

Pokud topíte plynem, znamená zavedení doplňkového vytápění jednoznačně vyšší prvotní investici. Kromě krbu či krbových kamen je nutné investovat do druhého komínu. Technicky to problém není, neboť většina renomovaných výrobců komínových systémů nabízí lehké nerezové komíny, které je možné dodatečně připevnit na fasádu. Pokud však plánujete výstavbu nového domu nebo kompletní výměnu stávajícího komína vaše prvotní investice nemusí být zdaleka tak velká. Na našem trhu se již objevil komínový systém s několika komínovými průduchy, který vám umožní na jeden komín napojit jak kotel na plyn tak kamna na tuhá paliva.  Přední výrobce komínových systémů společnost Schiedel uvedla loni na trh novinku KombiGas, která vám luxus dvou tepelných zdrojů dopřeje bez zbytečného navýšení nákladů.

Průřez komínem Kombigas
Autor: Schiedel

Doplňkové vytápění posune váš domov o třídu výš

Systém KombiGas má v jednom komínovém tělese zabudovány dva samostatné průduchy. První keramický komínový průduch je určený pro připojení spotřebiče na pevná paliva. Druhý plastový slouží k odvodu spalin od plynového kondenzačního kotle. Systém vedle odvodu spalin zajistí samozřejmě i přívod spalovacího vzduchu do plynového kotle. Oba komínové průduchy mají optimalizované parametry, které zaručí technicky správné, dispozičně výhodné a ekonomické použití jak pro spotřebiče na tuhá paliva tak pro plynový kotel. Systém KombiGas navíc nabízí samostatnou víceúčelovou šachtu, kterou lze využít mimo jiné pro připojení solárního systému. Využívání obnovitelných energií, mezi které se řadí například dřevo nebo solární energie je trend, který je podporovaný i naší legislativou. Bydlení se tak stává udržitelnější a úspornější. Podle posledních výzkumů je dokázáno, že kombinace plynového vytápění a použití doplňkového zdroje tepla v podobě krbových kamen může snížit celkovou energetickou náročnost vašeho bydlení.

Kontrolovaný otevřený oheň vyvolává v člověku velmi libé pocity. V dnešním přetechnizovaném světě vás pohled do ohně vrátí doslova„ke kořenům“.
Autor: Schiedel

Snadná instalace a výhodná cena

Za cenu jednoho komínu zákazník dostane ucelený systém se dvěma komíny a veškerým příslušenstvím. Ušetří tak nejen za pořizovací náklady, ale i za montáž. Podrobný montážní návod usnadní instalaci a komplexnost systému eliminuje chyby při realizaci, ke kterým dochází zejména při snaze ušetřit za doplňkové komponenty.

Fotogalerie
4 fotografie