Znáte je? Řízky naruby a ještě zapečené! Víme, jak na ně
5
/
9
Prohlédnout znovu
Znáte je? Řízky naruby a ještě zapečené! Víme, jak na ně
Ingredience pro zapečené řízky naruby
|
Hobbymanie.tv
1. Větší počet plátků vepřového masa (v tomto případě je to krkovice) naklepejte paličkou, osolte je, opepřete a hned obalte ve strouhance.
|
Hobbymanie.tv
2. Takto obalené plátky položte na prkénko a strouhanku na povrchu zaklepejte paličkou do jejich povrchu. Díky tomu se maso uzavře a nepustí šťávu
|
Hobbymanie.tv
3. V další fázi můžete řízky ponořit do misky s rozšlehanými vejci a následně ještě do polohrubé mouky. Skutečně je to tedy trojobal naruby
|
Hobbymanie.tv
4. Nyní netypicky obalené řízky osmažte ve vyšší vrstvě rozehřátého tuku na pánvi. Jejich povrch by měl být pěkně zlatohnědý
|
Hobbymanie.tv
5. Vytřete máslem zapékací misku a usmažené řízky do ní nakládejte jeden na druhý. Plátky lze překrojit, abyste vyplnili všechna místa
|
Hobbymanie.tv
6. V misce promíchejte vejce s trochou soli a černého mletého pepře. Zároveň přidejte sladkou smetanu, trochu kečupu a opět důkladně našlehejte
|
Hobbymanie.tv
7. Smetanovou zálivkou obsah zapékací misky zcela zalijte. Vše vložte do středně vyhřáté trouby (175 oC) a řízky důkladně zapečte (asi 40 minut)
|
Hobbymanie.tv
Zapečené řízky naruby se podávají vyklopené na oválném talíři a porcují se nožem napříč jednotlivými plátky masa
|
Hobbymanie.tv
Topka se zbaví "neviditelné" Langšádlové. Za mnou je kus práce, hájila se
Blesk našel sestru Ornelly Charlotte: Moje matka všem lhala! Drogy? Ano, bohužel…
Babišovo jmění? Prim hraje Monika! Manželku uvrtal do záležitostí desítek firem
Objednáváte dovolenou? Pozor na největší letošní chytáky! Rady právníka, kdy zbystřit
Pozůstalí po Josefu Lauferovi (†84): Vymazali z parte slavného syna!
Ráj Čechů chce zatočit s davy turistů: Za den pobytu poplatek!