Vloupání za 10 minut

Na dovolenou jezdí ročně až 92 % Čechů. Přestože si většina z nich myslí, že by se k nim zloděj vloupal levou zadní během 10 minut, jen malé procento udělá nějaké bezpečnostní opatření. Češi před odjezdem na dovolenou pouze standardně uzamknou svůj byt nebo dům a náhradní klíče svěří sousedům či blízkým osobám, aby jim v nepřítomnosti zalévali květiny nebo vybírali poštovní schránku. Ani ne čtvrtina domácností vlastní bezpečnostní systém nebo kameru. Hlavním důvodem jsou vysoké pořizovací náklady. Bezpečnostní systém přitom není jediným opatřením, které můžete před odjezdem na dovolenou udělat.

Fotkami se pochlubte raději až po dovolené

Přestože velká část Čechů nezapomíná na cestovní pojištění a před cestou do zahraničí se řádně pojistí pro případ úrazu nebo nemoci, na pojištění svého domova už nemyslí. Přitom k větší šanci vloupání dnes nahrávají sociální sítě. Také během dovolené nahráváte fotky na Instagram, Facebook nebo se o ní zmiňujete na Twitteru? Tak na to pozor. Nevědomky tím dáváte tip zlodějům, kteří by váš dům nebo byt mohli během dovolené nečekaně navštívit. Když už se vám tato nemilá událost přihodí, pomůže vám jedině pojištění domácnosti.

Pojištění domácnosti za pár korun

Pojištěná domácnost vám pokryje finanční ztráty, které vzniknou vloupáním, krádeží nebo demolicí v bytě či domě. Pokud máte doma dražší zařízení, jakým je například elektronika nebo cennosti, určitě si domácnost pojistěte. Zdaleka to není tak nákladné jako drahý bezpečnostní systém, a přesto vám může hodně pomoct. Abyste získali co nejlepší cenu pojištění, stačí vám k tomu pár minut, během kterých si pojištění domácnosti srovnáte online. Na Srovnejto.cz najdete speciální nabídky od všech pojišťoven za ty nejvýhodnější ceny. Díky unikátní smlouvě máte tak možnost získat pojištění výhodněji, než kdybyste pojistnou smlouvu sjednávali s vybranou pojišťovnou sami. Když už dojde k vloupání, budete mít klid na duši a finanční kompenzace vám celou situaci ulehčí. Tak nenechávejte nic náhodě.