Praha je se svým velkým množstvím pracovních nabídek a zaměstnavatelů opravdu zlatým dolem. Velké mezinárodní firmy často poskytují jistotu, vysoké benefity pro své zaměstnance, zábavné teambuildingové akce a inspirativní kolektiv. S častým pobytem v Praze se také pojí možnost využití sportovišť v okolí zaměstnání. Ať už před prací, nebo po práci.

Z pracovního pohledu lze tedy říci, že Praha má mnoho velkých výhod, které je nutné brát v úvahu při rozhodování o změně zaměstnání. Co ale dělat, pokud máte blízko k přírodě a rádi si po práci vyčistíte hlavu během v lese?

Z práce se vrátit do klidu malého města

Nabízí se vybrat si lokalitu pro bydlení blíže přírodě. Víkendové výlety za Prahu nenahradí pravidelné pohledy do zeleně během snídaně. Při výběru nového domova je nutné dbát na dobrou dostupnost do Prahy nejen autem, ale i hromadnou dopravou. Důležitá je i občanská vybavenost, dostupnost obchodů a sportovní nebo kulturní vyžití.

Horoměřice jsou jen 25 minut autem od centra Prahy. Autobusem se na stanici metra dostanete každých deset minut. Samotná cesta je rychlá. Ke stanici metra Bořislavka vás autobus doveze za 10 minut jízdy. Do Prahy vás to ale táhnout nebude. V obci Horoměřice si můžete zajít na výstavu, do knihovny nebo se přidat do různých sportovních spolků.

Pražské ceny jsou astronomické. Tak proč se neposunout za město?
Autor: velkabrana.cz

Velká Brána

Projekt Velká Brána byl navržen právě tak, aby uspokojil potřebu moderního a komfortního bydlení jednotlivců i rodin a zároveň byl v blízkosti přírody. Celý komplex tvoří 7 obytných a 1 polyfunkční budova. Tento dům má prostor pro malé obchůdky, které budou novým obyvatelům nablízku. Ačkoliv je velká část ze 195 bytů již prodána, stále je na výběr mezi prostornějšími i menšími byty.

Všechny nabízené byty v horoměřické Velké Bráně mají balkon nebo terasu. Okolí Horoměřic je protkáno cyklostezkami nebo turistickými trasami. Ty vás dovedou například do Divoké Šárky, na Kozí hřbety, do Tichého údolí nebo až na hrad Okoř.

Neomezujte se při výběru nového zaměstnavatele pouze na základě představ o ideálním prostředí pro život. V Horoměřicích můžete skloubit kariéru v Praze i klid a dostupnou přírodu typickou pro malé město.