Milan Tumpach žije na okraji Habartu, což je hlavní město nejmenšího australského státu Tasmánie. „Dům, postavený svépomocí před 17 lety obýváme sedmý rok,“ píše čtenář Blesk.cz. „Tehdy ale vypadal trochu jinak. ,Vznešená´ rezidence neměla ani obkladačky v koupelně, jen cementové desky potažené laminátem a kuchyň byla celá prolezlá plísní,“ popisuje  tehdejší situaci. Dům vlastnoručně přestavěli a zařídili po svém. Jak jejich práci hodnotí designér Petr Shromáždil, který se mimo jiné podílí na projektu Umíme udělat domov?

Bytový policista: Mohu jen poblahopřát…

Interiér je zjevně dokončený a vybavený
Autor: Milan Tumpach
„Interiér z Tasmánie zaslouží pochvalu, protože v tomto případě můžu jen poblahopřát k hezkému bydlení v exotické krajině,“ říká jindy velmi přísný bytový policista. „Interiér je zjevně dokončený a vybavený a majitelé určitě nechtějí nic měnit či upravovat. Je vidět jejich záliba v originálních kusech nábytku. Barevné sladění působí velmi sympaticky,“ chválí interiér.
Banner
Autor: Blesk.cz

Rada čtenářce z Kralovic: Bordó odstín určitě ne!

Vymalujte na bílo a stěnu oživte velkoformátovým ornamentem nebo jiným detailem.
Autor: Lenka Vlčková
Ale z výletu k protinožcům zpátky do Česka: O posouzení svého obýváku a o radu, jak ho vylepšit, požádala čtenářka Lenka Vlčková z Kralovic. „Vím, že toto není zdaleka dokonalý obývací pokoj a proto vás prosím, zda byste nemohli poradit se zařízením,“ píše.

„Mám v plánu tento pokoj předělávat, dát novou stěnu, představuji si něco jednoduššího, moderního. Sedací souprava by zůstala, celý pokoj bych chtěla vymalovat do bordó, jelikož mám do bordó doplňky a koberec. Nebráním se ani samolepícímu ornamentu na zeď. Můžete mi dát nějaký tip na zútulnění a celkové sladění obývacího pokoje,“ ptá se.

Bude potřeba změnit design svítidel a také nábytkové stěny.
Autor: Lenka Vlčková
"Ano, stěny určitě potřebují barevnou změnu,“ myslí si bytový policista. „Ale nedoporučuji bordó barvu, kterou byste si představovala. Vymalujte na bílo a stěnu oživte velkoformátovým ornamentem nebo jiným detailem. Bordó doplňky budou stačit jen jako koberec pod sedačkou nebo polštáře. Raději bych ale volil odstíny v hnědých tónech. Aby interiér získal modernější charakter, bude potřeba změnit design svítidel a také nábytkové stěny,“ radí bytový designér Petr Shromáždil.

Kdo dnes hodnotí ineriéry čtenářů?

Petr Shromáždil se bytovým designem zabývá od roku 1994.
Autor: Archiv
V týmu bytové policie Blesk.cz je také Petr Shromáždil. Interiérovým designem zabývá od roku 1994. Ke svým klientům přistupuje s heslem: „Tvoříme s vámi, respektujeme vaše potřeby a přinášíme řešení.“ Patří do designérského týmu projektu www.umimeudelatdomov.czLogo umíme udělat domov

Chcete vědět, jestli je i váš byt v očích bytové policie Blesk.cz na jedničku? Potřebujete zdarma poradit, jak napravit případné chyby? Pošlete fotky svého interiéru spolu s krátkým popisem na adresu hobby@blesk.cz! (Zasláním fotografií současně souhlasíte s jejich zveřejněním a potvrzujete, že interiér je váš vlastní)

Fotogalerie
12 fotografií