Životnost pálené střešní tašky ocení i vaši vnuci

O skvělých vlastnostech pálené střešní tašky věděli už staří Řekové, kteří je pro svá obydlí hojně využívali ještě před příchodem našeho letopočtu. V současnosti je na starém kontinentu dokonce nejprodávanější skládanou střešní krytinou pro šikmé střechy - a není vůbec divu. Konkrétně střešní tašky od největšího českého výrobce pálené střešní krytiny TONDACH se totiž vyznačují vysokou odolností, barevnou stálostí a mrazuvzdorností, díky čemuž jsou žádané nejen ve městech, ale i v oblastech se ztíženými klimatickými podmínkami.

Taška Brněnka 14, engoba červená
Autor: Tondach

Pálená taška: Režná, glazura nebo engoba?

Není to ale jen vysoká odolnost, co nahrává pálené střešní tašce. Další výhodou je také množství variant tvarů, povrchových úprav a barevných provedení. Pokud byste rádi měli na své střeše jiný odstín, než je barva klasické režné pálené tašky, pak jistě uvítáte povrchové úpravy glazura nebo engoba, prostřednictvím kterých je na tašku ještě před výpalem nanášena směs křemičitých látek určující barevnost a specifický lesk. Vzhledem k jedinečnému způsobu výroby pak pálená taška odolává UV záření i kyselým dešťům, čímž je mimo jiné zaručena také barevná stálost.

Taška Stodo 12, glazura břidlicově černá
Autor: Tondach

Plochá pálená střešní taška Figaro 11 - novinka, která nadchne

Nepřehlédnutelnou novinkou nejen v sortimentu pálených střešních tašek TONDACH, ale také na českém trhu vůbec, je model Figaro 11. Jedná se totiž o první plochou pálenou střešní tašku vyráběnou v České republice. Moderní a neotřelý design vyznačující se čistými liniemi, ekonomická pokládka a praktičnost, to jsou její hlavní poznávací znamení. Český zákazník však u této ploché pálené střešní tašky ocení také její finanční dostupnost. Nyní se totiž vyrábí přímo v Hranicích na Moravě, zatímco dříve byla importována v rámci koncernu z Rakouska.

NOVINKA - plochá taška Figaro 11, engoba červená
Autor: Tondach

Tento podzim můžete získat novinku Figaro 11 na českém trhu za zaváděcí cenu a za 65 % ceny další oblíbené modely jako např. Samba 11, Stodo 12 nebo Brněnka 14. O slevových akcích a výhodách pálené střešní krytiny TONDACH čtěte dále na www.tondach.cz.