Speciální hořáky na vyjeté (použité) oleje lze namontovat do každého kotle na tuhá paliva, přičemž spalují všechny vyjeté oleje, naftu, fritovací olej atd. Topíte tak téměř zadarmo. Hořáky nabízejí výkon 24-59 kW, 60-120 kw, 60-240 kw až po 600 kw, který se dá regulovat, a fungují v automatickém režimu – plamen hlídá fotobuňka. Hořáky mají označení CE. To dokládá, že výrobek byl posouzen před uvedením na trh Evropského hospodářského prostoru a splňuje tedy všechny požadavky na bezpečnost, zdravotní nezávadnost a ochranu životního prostředí. Mohou tak být uvedeny na trh v kterékoli zemi Evropského hospodářského prostoru (kromě členských zemí EU také na Islandu, v Lichtenštejnsku a Norsku).

Široké využití

Hořáky jsou navrženy tak, aby byly energeticky účinné a šetrné k životnímu prostředí. Spalovány mohou být různé typy olejů, a to za plně automatické kontroly hoření a unikátní technologie spalování. Zařízení mají široké využití v integrovaných systémech s výměníkem tepla, stejně tak ve velkých a malých průmyslových a užitkových kotelnách, natíracích strojích a autodílnách provádějících vypalování laků. Exhalace odpovídají evropským normám a jednotka je přezkoušena úřadem ochrany životního prostředí.

Nízká spotřeba

Hořák využívá pro spalování a vstřikování oleje speciální trysku za stejnoměrného použití stlačeného vzduchu a primárního vzduchu. Topný olej dosáhne dostatečného rozstřikování na hranici tlaku vzduchu, který začíná jen na 0,05 MPa. Díky tomu má jednotka nízkou spotřebu energie a nízkou hladinu hluku, protože nepotřebuje žádné vysoké tlakové zařízení.

Šetrné k přírodě

Stabilní plamen, vysoká spalovací efektivita a šetrnost k životnímu prostředí, i to nabízejí zmiňované hořáky. Využívají cyklonový a přímý tok zároveň, a dosahují relativně dostačující koncentrace paliva díky dobrému mísení paliva a spalovacího vzduchu, naproti tomu cyklon způsobuje opakovaný přítok horkého plynu, zlepšující stabilitu plamene. To zajišťuje efektivní a kompletní spalování a nízkou hladinu znečištění, která vyhovuje většině ekologických nařízení.

Bezpečně a spolehlivě

Hořáky využívají prvotřídní kontroly plamene a bezpečnostního čidla spalování, provádějícího plně automatickou kontrolu, která zahrnuje dodávku vzduchu, zážeh, vstřikování paliva, spalování, systém zastavování a restartu tak, aby hořáky splnily přísné nároky na bezpečnost. Pokud je zjištěno potenciální riziko, je systém automaticky zastaven.