Jací jsou lidé narození ve znamení Kozoroha? Jsou to realisté, kteří dokážou jednat rozumově a prakticky. Nejčastěji je najdete na zodpovědných pracovních pozicích a stejně zodpovědně zařizují i domácnost. Mají střízlivý vkus, takže si potrpí na klasiku.V letech před naším letopočtem byl Saturn, vládce tohoto znamení, pro svou klidnou a dobře sledovanou dráhu nazývaný Kajámánu (trvalý, stálý). Stal se symbolem dodržování práva, spravedlnosti a moudrosti. Řekové jeho význam proměnili. V jejich mýtech je Saturn Kronos, bůh požírající vlastní děti, který určuje čas a hranice, konečnost věcí i života.

Jací jsou?

Znamení Kozoroha je neodmyslitelně spojené se zimním slunovratem. Délka noci nabývá vrcholu, aby vzápětí ustoupila dnu. Kozorozi mají tento zvrat pod kůží. Navenek jsou vážnější a strozí, ale uvnitř jimi zmítají city. Jsou to lidé, kteří se nevyhýbají tvrdé realitě a žádná překážka je nezastaví. Příznačná je pro ně vytrvalost a zodpovědnost.

Rádi dobře spí

Zemskou povahu Kozorohů v jejich vkusu ovlivňuje pevnost, stabilita a solidnost. Potrpí si na jedné straně na tradice a hodnotu, ale láká je i výlučnost. Mají rádi kvalitní nadčasové materiály, které nepodléhají módním vlnám. Když investují, tak do kvalitních věcí, které vydrží pěkné dlouhá léta. Pro jejich byt je příznačná dokonalá přehlednost a pořádek, který někteří mylně považují za strohost. Jejich doménou je spaní. Zakládají si na dobrém spánku a nezřídka velmi investují do kvalitních matrací, roštů a postelí. Ladění barev je tak jako znamení zemité. Oblíbené jsou u nich kombinace hnědé nebo cihlové s tóny zelené a modré.

Kozorozi mají v bytě často nábytkové solitéry, nejraději v kombinaci kůže a dřeva.
Autor: Shutterstock.com
Masiv v hlavní roli

Milují dřevo, proto si rádi vybírají nábytek z masivního a robustního dřeva, nejlépe v tradičním stylu. Často u nich doma najdete i dřevěné solitéry v kombinaci s kůží. Jejich realismus se projeví v dokonalém uspořádání, kdy má každá věc své jasně dané místo. Úložné prostory dokážou dokonale maskovat, aby nenarušily vzhled interiéru. Precizní jsou i ve výběru rostlin. Když si nějaké domů pořídí, tak trvale zelené nenáročné rostliny. Když je z nějakého důvodu mít nemohou, dopřávají si Kozorozi zeleň jako barvu potahů a koberců. Dekorační látky i závěsy mají nejraději s klasickými vzory.