Valentýn se u nás nestal jen svátkem zamilovaných. Drobné dárečky a sladkosti si mezi sebou dávají všichni ti, kteří se mají rádi, třeba i děti a rodiče. Obdarovat někoho nemusí být drahé. Máme pro vás 5 tipů na dárky, které snesou srovnání s těmi kupovanými, ale moc vás stát nebudou. Jsou totiž DIY, tedy udělej si sám.

Upečte cupcake

Rádi a pravidelně pečete. Tak to máte vyhráno. Připravte si těsto na své oblíbené muffiny a upečte je. Nebo třeba zkuste náš recept. Pak je stačí nazdobit třeba šlehačkou a bonbonem ve tvaru srdce a máte cupcake. Takovou dobrotu můžete naservírovat dětem, tatínkovi, dědečkovi i babičce.

Upécet a nazdobit můžete třeba cupcaky.
Autor: Shutterstock.com

Srdíčkový toust

Slavit den zamilovaných můžete už od rána při dobré snídani, ke které připravíte efektní toust se sýrem. Jeho výroba je jednoduchá. Nejprve připravíte dva plátky toustového chleba, mezi které dáte to, co máte rádi. Opečete je na grilu, pak z vrchní části vyřízněte srdíčko. Na jeho místo vyklepněte opatrně vejce a ugrilujte.

Lásku můžete vyznat i chutným toustem.
Autor: reclaimingprovincial.com
Zdroj

Háčkované srdíčko

Tohle zvládnou u muži ovládající krátké sloupky v háčkování. Stačí uháčkovat srdíčko a přichytit ho na svíčku ozdobnou stužkou. Stejně to může být i srdce vystřižené z papíru. Práce je to na deset minut. Jen pozor,musí jít o svíčku, ze které nekape vosk, ale kraje stále zůstávají výš než knot.

Ozdobit voňavou svíčku zabere jen pár minut.
Autor: Shutterstock.com

Bramborová razítka

Další ze zázraků do deseti minut. Ze syrových brambor si uřízněte silný plátek a vykrajovátkem z něj vykrojte srdíčko. Pak záleží na tom, co chcete potisknout. Obyčejnými temperami můžete papír, barvou na textil i tričko nebo bílý povlak na polštář.

S bramborovým tiskátkem se dají dělat přání i efektní potisk polštáře.
Autor: diy-masters.com
Zdroj

Dekorovaná láhev

Lahvi vína oblíbené značky můžete dodat osobitý vzhled. Vystříhejte z červeného a béžového  papíru jedno srdce, nachystejte si béžový provázek, aby oba konce byly zhruba do půlky lahve, a ze stuhy vyrobte mašli. Provázkem obvažte hrdlo láhve tak, aby konce byly asymetricky dlouhé. Obě srdce připevněte oboustrannou lepicí páskou na provázek. Na uzlík provázku připevněte stužku a máte hotovo.  

Nazdobit oblíbené víno trvá chvilku.
Autor: víno Mikulov