Věnuje se pečlivému vývoji výrobků, které jsou navrhovány tak, aby maximalizovaly komfort uživatelů a zároveň zohledňovaly i úspory energie. Příkladem je inovovaný světlovod, který prozáří tmavá zákoutí vaší nemovitosti denním světlem.

Nový světlovod nabízí ještě lepší rozptyl světla. 95 % zákazníků, kteří mají světlovod VELUX, jej doporučuje dále.
Autor: VELUX

Pro místnosti bez oken

Světlovod je určen pro přivedení denního světla do místností bez oken, jako jsou tmavé chodby, šatny či koupelny, ve kterých je nutné i během dne využívat umělé osvětlení. Díky tubusu s vysoce odrazivou reflexní vrstvou přivedete denní světlo téměř kamkoliv v domě, a to i v zamračených zimních dnech.

Množství denního světla, které světlovod přivádí, závisí na počasí, ročním období, sklonu střechy, světových stranách a na délce tubusu. Abyste do domu přivedli co nejvíce denního světla, je vhodné umístit horní část světlovodu na nejvíce osluněnou část střechy, kde vám bude dolů do místnosti odrážet ještě větší množství světla. V interiéru je světlovod zakončen kruhovým difuzérem s akrylátovým dvojsklem, které je možné jednoduše demontovat a umýt. Difuzér v novém designu EdgeGlow poskytuje lepší rozptyl světla v místnosti a svým vzhledem připomíná stropní svítidlo.

Se světlovodem VELUX můžete přivést přirozené denní světlo i do těch nejtmavších míst vašeho domu, protože je schopen přenášet sluneční i měsíční světlo dolů do místnosti na vzdálenost až 6 m.
Autor: VELUX

Slunce místo žárovky

Světlovod využívá slunce místo žárovky a dokonce i v zimě, kdy je zataženo, přivádí díky vysoké odrazivosti tubusu do místnosti tolik světla jako tradiční 60W žárovka. Můžete tak ušetřit až 400 hodin svícení žárovkou ročně!

Pevný tubus má 98% odrazivost a v základním provedení má délku 1,0–1,7 m. Za pomoci prodlužovacích dílů jej však lze prodloužit až do délky 6 metrů. Součástí balení jsou také dvě 45 stupňová kolena, která slouží pro zalomení a přizpůsobení ke sklonu střechy. Proto lze světlovod využít téměř kdekoliv a získat denní světlo i v těch nejtemnějších místnostech.

Se světlovodem VELUX můžete přivést přirozené denní světlo i do těch nejtmavších míst vašeho domu, protože je schopen přenášet sluneční i měsíční světlo dolů do místnosti na vzdálenost až 6 m.
Autor: VELUX

Světlovod VELUX nabízí hned 7 výhod:

-      Přivádí přirozené světlo do domu

-      Lze jej namontovat do šikmých i plochých střech

-      Je voděodolný

-      Má samočisticí úpravu a vysoce odrazivý povrch

-      Jeho tubus lze prodloužit do délky až 6 m

-      Nabízí možnost osazení zdroje umělého světla

 

Při instalaci nevzniká nutnost řešit stavební povolení ani stavební ohlášení.

Tubus světlovodu lze prodloužit do délky až 6 m.
Autor: VELUX

Kombinace s LED diodovým osvětlením

Do jakéhokoli typu světlovodu lze snadno domontovat i nosič LED diodového osvětlení. Světlovod tak můžete používat ve dne i v noci. Ve dne svítí díky dennímu světlu a v noci jej použijete jako zdroj umělého osvětlení.