PROSTOR Plocha pokoje je 4 × 3,5 m2. Malé okno na západ, velké na jih. Podlahové topení, na zemi vinylová podlaha v dekoru dřeva.

PROBLÉM Pokoj ještě nebyl vůbec zařízený. Okno na jih je položené vysoko a dá se pod ním umístit maximální množství nábytku, aby druhá strana s vyhlídkou mohla zůstat volná.

ŘEŠENÍ Připravila jsem verze pro malé dítě v postýlce i pro větší s klasickým lůžkem.

Dříve - Příliš velký a prázdný prostor pro jednu malou holčičku, která ještě spí v dětské postýlce. Při navrhování pokoje je však dobré připravit rovnou i místo pro velkou postel.
Autor: Nové proměny bydlení


DŘÍVE Příliš velký a prázdný prostor pro jednu malou holčičku, která ještě spí v dětské postýlce. Při navrhování pokoje je však dobré připravit rovnou i místo pro velkou postel.
Nyní - Postýlku jsem umístila do nejklidnější části místnosti. Skvělé je, že zatím není nutné dávat sem velké skříně na oblečení. Klidné prostředí a životní styl rodiny mě inspirovaly k ladění pokoje do lesního stylu. Tomu jsem přizpůsobila výběr nejen nábytku, ale také dekorací. Je tu jednoduchá sestava Stuva a baldachýn Löva z Ikea a domek z přírodního dřeva. Hned vedle dveří roste zelený strom - stylizovaná knihovna, která bude dítě bavit i ve starším věku.
Autor: Nové proměny bydlení

NYNÍ Postýlku jsem umístila do nejklidnější části místnosti. Skvělé je, že zatím není nutné dávat sem velké skříně na oblečení. Klidné prostředí a životní styl rodiny mě inspirovaly k ladění pokoje do lesního stylu. Tomu jsem přizpůsobila výběr nejen nábytku, ale také dekorací. Jsou tu jednoduchá sestava Stuva a baldachýn Löva z Ikea a domek z přírodního dřeva. Hned vedle dveří roste zelený strom – stylizovaná knihovna, která bude dítě bavit i ve starším věku.
BARVY Stylizace do malého lesního pokojíčku sem kromě základu z přírodního dřeva přivedla příjemnou zelenou a modrou, stromy a vodu.
Autor: Nové proměny bydlení

BARVY Stylizace do malého lesního pokojíčku sem kromě základu z přírodního dřeva přivedla příjemnou zelenou a modrou, stromy a vodu.
Nyní - Umístění postele je stejné. Do této varianty jsem vybrala velkou postel s prostornými zásuvkami, do nichž se budou dobře ukládat lůžkoviny. Neutrální barevnost tapety má zajímavý hvězdičkový vzor, který jsem zopakovala i na koberci na podlaze. Nábytek Stuva tentokrát získal barevný nátěr zásuvek stejnou tabulovou barvou, jaká je nad policí s hračkami.
Autor: Nové proměny bydlení

NYNÍ Umístění postele je stejné. Do této varianty jsem vybrala velkou postel s prostornými zásuvkami, do nichž se budou dobře ukládat lůžkoviny. Neutrální barevnost tapety má zajímavý hvězdičkový vzor, který jsem zopakovala i na koberci na podlaze. Nábytek Stuva tentokrát získal barevný nátěr zásuvek stejnou tabulovou barvou, jaká je nad policí s hračkami.
BARVY Předpokládám, že tapeta vydrží v pokoji nejdéle, proto jsem volila neutrální barevnost. Růžové detaily se dají kdykoliv změnit.
Autor: Nové proměny bydlení

BARVY Tapeta vydrží v pokoji nejdéle, proto jsem volila neutrální barevnost. Růžové detaily se dají kdykoliv změnit.

Text a vizualizace: Gabriela Nováková
Vyrobeno ve spolupráci s časopisem Nové proměny bydlení
Nové proměny bydlení
Autor: Nové proměny bydlení