Souvislá izolace od střechy po základy totiž nejen sníží finanční náročnost stavby či rekonstrukce, ale je zároveň moudrou investicí do dlouhodobého úsporného bydlení. Izolační materiály vyrobené na bázi přírodních vláken, jako například minerální vlna Isover, zaručí všechny zmiňované benefity multi-komfortního bydlení. Pro porovnání: takový účinek, jaký zaručí 1,5 – 2 centimetry silná izolace, zajistí 30 centimetrů plných cihel nebo více než metrem betonu. Vzhledem k aktuálnímu trendu vyrábět izolace stále kvalitnější, ale užší, jsou přednosti izolací Isover zřejmé.

Co je multi-komfortní bydlení?

Multi-komfortní dům zajišťuje pohodlné a komfortní bydlení po všech stránkách, a to díky kvalitní izolaci Isover. Multi-komfortní dům se vyznačuje vysokou kvalitou provedení stavby či rekonstrukce, nízkou energetickou náročností, odhlučněním, světelnou i tepelnou pohodou, dlouhou životností, nízkými emisemi CO2, systémem řízeného větrání, protipožárním řešením, zdravotní nezávadností i návrhem interiéru bez rizikových míst.

Pro všechny, kdo aktuálně uvažují o stavbě či rekonstrukci domu, nabízí Isover možnost zapojit se do akce Isover50 a vyhrát jeden z 50 kamionů izolace Isover Domo Plus, nebo Isover Orsik zdarma. Ideální izolaci pomohou vybrat následující tipy.

Autor: www.isover50.cz

Pro teplo v podkroví - Isover Unirol Profi

Skelná izolace v rolích Isover Unirol Profi má vynikající tepelněizolační vlastnosti, jedná se o vylepšenou variantu osvědčeného materiálu Isover Unirol Plus. Tato izolace je vhodná pro zateplení šikmých střech, sádrokartonových podhledů či stropů nepochozích půd. V požadované tloušťce splní veškeré požadavky příslušných norem. Izolace je zdravotně nezávadná. Více informací zde.

Pro zateplení soklu a spodní stavby – Isover EPS Sokl 3000

Isover EPS Sokl 3000 je speciální typ desek z pěnového polystyrenu, který zajišťuje minimální nasákavost a mrazuvzdornost. Proto je tento materiál určený pro aplikace v trvalém styku s vlhkostí, zejména pro tepelné izolace soklu a suterénních částí objektu. Desky jsou opatřeny vaflovou povrchovou strukturou, která zajišťuje vynikající spojení s přilehlými materiály, jako jsou lepidla, stěrky a omítky. Jsou určeny pro aplikace do hloubky max. 3 m pod úrovní terénu. Pokud hledáte výrobek pro spodní stavbu (sokl) s výhodným poměrem ceny a výkonu, je Isover EPS Sokl 3000 ideální. Více informací zde.

Autor: www.isover50.cz

Pro teplo ve dřevostavbě – Isover Woodsil

Kamenná izolace v deskách Isover Woodsil je minerální izolace určená pro zateplení obvodových stěn dřevostaveb díky upraveným rozměrům desky 1200 x 580 mm.  Materiál se vyznačuje výbornou zvukovou pohltivostí, nízkým difúzním odporem, ekologickou a hygienickou nezávadností, dlouhou životností i odolností proti dřevokazným škůdcům, hlodavcům a hmyzu. Zejména v dřevostavbách lze pak plně využít protipožární ochranu, kterou desky poskytují. Stejně jako všechny minerální izolace v deskách umožňuje i Isover Woodsil velmi snadnou manipulaci při aplikaci. Více informací zde.

Pro boj s vlhkostí – Isover Vario® XtraSafe

Speciální patentovaná parobrzda Isover Vario® XtraSafe je určena jako parotěsná vrstva do konstrukcí šikmých střech, stropů, podlah či stěn dřevostaveb. Díky svému unikátnímu složení zaručuje dynamické změny svých vlastnosti v závislosti na změnách vlhkosti vzduchu v maximální možné míře. Pokud relativní vlhkost vzduchu nad parobrzdou dosáhne vyšší hodnoty než je 80 %, tak se ekvivalentní difuzní tloušťka změní a je schopná odvádět nadměrnou vlhkost zpět do interiéru. Pro zajištění snadné montáže je nutné používat kompletní systém řady Isover Vario® Xtra, tedy originální spojovací pásku Isover Vario® XtraTape a tmel Isover Vario® XtraFit. Při použití neoriginálního příslušenství hrozí odlepení vyschnutí lepidla a ztráty parotěsnosti. Isover Vario® XtraSafe lze aplikovat i pomocí speciálního suchého zipu. Samolepicí páska Isover Vario® XtraFix má na lícové straně suchý zip pro spojení s rounem na rubu fólie Isover Vario® XtraSafe. Není tedy potřeba používat oboustranně lepicí pásky. Spojení je mnohem pevnější bez hrozby odpadnutí fólie z konstrukce před finálním záklopem. Více informací zde.

Autor: www.isover50.cz

Pro dokonalé zateplení při použití tenké vrstvy izolace – Isover Topsil

Isover Topsil je izolant z čedičových vláken vhodný pro všestranné použití. Hodí se zejména do větraných fasád, k izolaci šikmých střech, stropů i půd, ale také do dřevostaveb či pro rekonstrukce. Čedičové desky mají výjimečné tepelněizolační vlastnosti, díky kterým je jejich účinek až o 20 % vyšší než u standardních materiálů z minerální vlny při minimální tloušťce materiálu. Tato úspora může dosahovat až sedmi centimetrů, proto je výrobek vhodné použít všude tam, kde je nutné šetřit místem. Isover Topsil je díky své nehořlavosti také vhodný do protipožárních systémových konstrukcí s požadavkem na objemovou hmotnost do 60 kg.m-3. Výborných hodnot dosahuje materiál v oblasti zvukové pohltivosti, hygienické a ekologické nezávadnosti a délce životnosti. Více informací zde.

Pro teplo na půdě – Isover Stepcross

Úsporným řešením při zachování tepelněizolačních, skladových a zároveň pochozích vlastností půdy je kombinace minerální vaty a EPS. Nový systém Isover STEPcross využívá pevnosti polystyrenových trámců v kombinaci s tepelnou účinností měkčích desek z minerálních vláken. Aplikace je jednoduchá bez tepelných mostů a s minimálním zatížením stropu. Zateplení podlahy půdy totiž patří mezi nejefektivnější a přitom často opomíjené použití tepelné izolace v domě. Teplo stoupá komínovým efektem vždy vzhůru a v případě nezateplené podlahy se hromadí právě v půdním prostoru. Pokud se tento prostor využívá k bydlení, není nutné podlahu izolovat. Jestliže ale půda slouží pouze jako skald, je izolace stropu posledního obývaného patra nezbytná. Více informací zde.